Вінничани заборгували КП ВМП "Вінницяміськтеплоенерго" 97 млн.грн.

КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» постійно виконує всю необхідну роботу, щоб споживачі отримували якісні послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання. Однак, є категорія споживачів з незадовільною платіжною дисципліною, що негативно позначається на загальній картині розрахунку споживачів з підприємством в цілому. Також борг може вкрай негативно вплинути на діяльність підприємства, адже за відсутності коштів підприємство не зможе підтримувати необхідний рівень розрахунку за природний газ.

Станом на 28.01 споживачі боргують за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання 97 мільйонів гривень.

Теплопостачальне підприємство постійно проводить роз’яснювальні роботи з боржниками. Зокрема, влаштовує обходи по домівках вінничан, які мають чималі борги, щоб з’ясувати причини несплати рахунків та попередити їх про необхідність погасити заборгованість. Так, один із таких обходів КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» провело 28 січня, долучились і вінницькі телевізійники.

Під час обходів боржникам нагадують, яку суму вони заборгували за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання та закликають якомога швидше сплатити рахунки. Якщо ж у боржників немає можливості сплатити всю суму одразу, представники підприємства розповідають про можливість реструктурувати заборгованість. Для цього потрібно укласти договір з КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго», що передбачає сплату боргу рівними частинами протягом визначеного періоду. Але головна умова – крім прорахованих частин, потрібно обов’язково сплачувати поточні нарахування за послуги. На сьогодні на підприємстві укладено 348 договорів на реструктуризацію заборгованості на загальну суму понад 3 млн 877 тисяч гривень.

Однак, боржникам наголошували і на тому, якщо вони й надалі нехтуватимуть обов’язком розраховуватися за комунальні борги,  у такому випадку підприємство застосовує радикальні дії – доводить справу до суду. Згідно з чинним законодавством після відповідного судового рішення зі злісних неплатників борги стягують у примусовому порядку. Такі випадки вже були і неодноразово. Деяких споживачів навіть не пускали закордон, а в деяких арештовували майно.  За 2017-2018 рр державною виконавчою службою з боржників було стягнено у примусовому порядку понад 5 млн гривень!



Переглядів: 2987
Поширень: 2

Останні новини