Вінничани розпочали підготовку до чемпіонатів Європи і світу з драгонботу

У Вінницькій спортшколі № 2 культивують водні види спорту – веслування і веслувальний слалом. Наші слаломісти постійно виграють чемпіонати України в командному заліку, роками утримують пальму першості.Тепер у цій же спортшколі запрацювало відділення драгонботу. Це веслування на 22-місних човнах-«драконах». Дітей тренує молодий майстер спорту України із веслувального слалому Костянтин Руденко. Під його керівництвом займається близько 20 школярів. Набір на відділення драгонботу продовжується й зараз.

Зрозуміло, поки що на воду спортсмени не виходять. Тренуються в спортзалі нашої спортшколи і спорткомплексі «Колос». Школярі також навчаються плавати в «Авангарді», – розповів Максим Фільварків.

Драгонбот сьогодні є найбільш популярним серед усіх веслувальних видів спорту. Особливо його шанують у Китаї і Австралії.

На Олімпіаді-2020 в Токіо (Японія) перегони на човнах-«драконах» презентують, як показовий вид. А вже на наступних Іграх він має повноцінно увійти до Олімпійської родини, – каже директор спортшколи № 2 Максим Фільварків. – На чемпіонатах України із драгонботу беруть участь близько трьох тисяч спортсменів. На них приїздить багато команд, що викликає значний інтерес вболівальників.

Вінничани вже вигравали відкриті змагання із драгонботу. Тепер вони готуються до клубного чемпіонату світу і чемпіонату Європи. Обидва ці престижних змагання пройдуть в Києві наступними роками.


Теги: Спорт

Переглядів: 3404
Поширень: 0

Останні новини