Минулого року у Вінниці побудували три каналізаційно-насосні станції

У місті продовжується будівництво мереж водопостачання та водовідведення у мікрорайонах з приватною забудовою. Одним із основних елементів таких систем є каналізаційно-насосні станції, які дозволяють забезпечити водовідведення з будинків, що розташовані в низинах. Так, минулого року за кошти міського бюджету було збудовано три каналізаційно-насосні станції (КНС) у різних частинах міста. 

Масштабний проект з проведення каналізації у приватному секторі Вінниці стартував ще у 2010 році. Він реалізується через програму співфінансування (половина вартості робіт – бюджетні кошти, друга половина – кошти жителів приватної забудови).

Виключно за бюджетні кошти будуються магістральні колектори та насосні станції, мережі по вулицях та провулках прокладають у складчину з жителями приватної забудови.

Минулого року для забезпечення розбудови мережі водовідведення з приватних домоволодінь було збудовано три каналізаційно-насосні станції. Вони встановлюються у тих місцях, де через особливості рельєфу неможливо досягнути самоплинності, тому є потреба у викачці стоків з допомогою насосів на рівні ділянки. 

«У 2018 році нам вдалося за рахунок коштів міського бюджету виконати будівництво трьох каналізаційно-насосних станцій. Їх збудували на Старому місті по вулиці Кривоноса, у мікрорайоні Тяжилів по вулиці Луговій, а також у мікрорайоні Малі Хутори по вулиці Чумацькій. Роботи плануємо продовжити і цього року. Маємо збудувати КНС на Кореї на 2-му провулку Бестужева», – повідомив заступник начальника відділу департаменту міського господарства, відділу реформування та розвитку житлово-комунального господарства Олександр Зімбовський. 




Переглядів: 2887
Поширень: 0

Останні новини