«Читати між рядками i спостерігати за лініями» - що зашифрувала у своїх картинах лікарка-художниця?

Вона лікарка, художниця та фотографиня і вона презентує вінничанам власне бачення світу у своїй першій персональній виставці картин з назвою «Вміст сховано», яку буде відкрито суботнього вечора у Молодіжному центрі «Квадрат». Її ім’я – Хелена Квятковська, псевдонім – SeleneHelion і він також має значення: так називають природнє явище, коли на небі одночасно можна спостерігати і сонце, і місяць; його можна помітити ближче до вечора чи рано вранці.

Дівчина народилась у місті Залiщики, Тернопільської області і з дитинства захоплювалась різними видами творчості: закінчила художню та музичну школи, самостійно опанувала гітару і укулеле, пише пісні і є сертифікованим фотографом. У 2017 році закінчила Вінницький медичний університет ім. Пирогова, а через два роки ще й інтернатуру за спеціальністю неврологія. Захоплюється подорожами та вивченням мов (знає японську, корейську, польську та англійську), благодійністю та екологічним життям. Знається на веб-дизайні та програмуванні. 

А ще Хелена малює, чорнилом або маркером, олівцем або пензлем. Її роботи виконані у різних стилях, це і чисто графіка, і змішані техніки. Вона пише крапочками, які складаються у об’єкти і портрети, багато портретів, або фрагментів людських зображень. Хоча, що насправді зображено на її картинах, ми можемо лише здогадуватись: «Найцінніші речі ніколи не лежать на поверхні. Поринати у глибину i долати земне тяжіння, читати між рядками i спостерігати за лініями. Справжній вміст сховано. Це моя сутність», – так говорить художниця про свою творчість. Заглибитись у світ мисткині запрошуємо у суботу 9 лютого. Відкриття виставки о 19.00.



Переглядів: 5195
Поширень: 0

Останні новини