У Вінниці пройде «тиха акція» під назвою «Ангели пам’яті»

18 лютого вінничани вшанують пам'ять Героїв Небесної Сотні, які загинули  у лютому 2014 року на вулиці Інститутській в Києві.

Тиха акція «Ангели пам'яті» ініційована мистецькою агенцією «Територія А» та Анжелікою Рудницькою. У Києві подібний захід вже відбувся тричі, а от Вінниця цьогоріч долучається вперше.

Учасники заходу вирізають з паперу символічних білих янголів на згадку про тих, хто віддав життя за мирну Україну.  Принесуть їх 18 лютого об 11.00 на Площу Героїв Небесної Сотні.

«Час і місце ми не обираємо самі. Його обрали організатори й акція має пройти в один і той самий час по всій країні (сподіваємось і не тільки). Ми не є організаторами, ми лише долучаємось. Наша спільна мета, це не дати забути про тих хто загинув. Наша спільна мета - це виховувати дітей, які знають, як їх країна йшла до перемоги», - пояснює координатор проекту у Вінниці волонтерка Тетяна Власюк.

«День, в який без перебільшення можна сказати: вирішувалась доля України, її майбутнє. День, коли перші янголи, віддавши життя за нашу свободу і незалежність, поринули на небо. День скорботи й водночас гордості за наш народ! Саме тому, ми вирішили зібратись на Площі, щоб сказати: ми пам'ятаємо, ваша жертва не даремна!», - говорить вінницька волонтерка та учасниця акції Тетяна Вакула, та запрошує усіх небайдужих містян взяти участь у вшануванні пам’яті загиблих «майданівців».

Вінничанки, які долучились до акції, запустили флешмоб з виготовлення паперових янголів серед студентів місцевих вишів. Сподіваються: через естафету в навчальних закладах про акцію дізнається більше людей.

«Запрошуємо вінничан 10.02 з 11.00 до 15.00 в молодіжний центр «Квадрат» вирізати ангелочків на акцію пам'яті. Із собою радимо прихопити термос з кавою чи чаєм, папір А4, ножиці та олівець», - додає волонтерка.



Переглядів: 5504
Поширень: 0

Останні новини