Понад 40 тисяч вінничан отримають субсидію готівкою

З січня цього року для вінничан, які вперше звертаються за призначенням субсидії, діє механізм монетизації. Він передбачає розрахунки за спожиті  житлово-комунальні послуги готівкою. Люди, яким призначена субсидія, будуть отримувати кошти на банківські рахунки «Ощадбанку». 

6 лютого прийнято постанову Кабінету Міністрів України №62 якою передбачено, що  з  березня цього року, громадянам, яким  призначено субсидію з початку опалювального сезону, будуть виплачуватися  «живі» кошти. Тобто вінничани, які отримають такі кошти, мають самостійно сплатити за  спожиті житлово-комунальні послуги. 

«Понад 40 тисяч вінничан отримають «живі» кошти за призначені субсидії. В березні буде перераховано грошові перекази через державний банк «Ощадбанк» тим, хто мав субсидію у лютому.  Пенсіонерам розмір субсидії за лютий цього року виплатить Пенсійний фонд одночасно з виплатою пенсії в березні поточного року. Після отримання коштів, громадяни зобов’язані  самостійно оплатити вартість спожитих послуг. Зекономлені кошти завдяки ефективному споживанню ресурсів, залишаються  у споживачів та використовуватимуться на власні потреби», - пояснила директор департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова

У департаменті соціальної політики зазначають, що   вінничанам, яким призначено субсидії, не варто звертатися додатково до Прозорих офісів міста. Перерахунок буде здійснено автоматично. 


Теги: субсидії


Переглядів: 2603
Поширень: 0

Останні новини