Очільник вінницького управління ДМС України: заздалегідь перевірте свої документи, аби мати можливість проголосувати

«Паспорт громадянина України є основною підставою для реалізації права  голосу  у  виборах. Відповідно до роз’яснень Центральної виборчої комісії України (Постанова ЦВК № 268 від 27 грудня 2018 року), виборець включений до списку виборців, має можливість реалізувати право голосу на виборах Президента України шляхом отримання виборчого бюлетеня за умови пред'явлення, зокрема, паспорта громадянина України. У громадянина України може бути паспорт у вигляді паспортної книжечки або у вигляді картки (ID-картки)», – зазначив начальник Управління Державної міграційної служби України у Вінницькій області Борис Наливайко

Він також зазначив, що громадянам,  включеним до списку виборців, на виборчій дільниці не мають права відмовити у реалізації права голосу з причин відсутності у паспорті громадянина України у вигляді книжечки фотокартки, яка вклеюється при досягненні 25 - ти, або 45 річного віку або розбіжностей у виборчій адресі виборця, чи з підстав відсутності відомостей щодо реєстрації місця проживання у ID-картці. Громадяни, що мають паспорти у вигляді книжечки, або ж у вигляді ID-картки мають абсолютно рівні права у день голосування. 

«Для безперешкодної участі громадян у виборчому процесі, хотілось би наголосити, що паспорт у вигляді книжечки виготовити вже неможливо. Громадянам оформляється лише паспорт громадянина України у вигляді ID-картки. ID-картка оформляється у терміновому режимі, за 10-ть робочих днів, а регламентний строк оформлення такого паспорта становить 20-ть робочих днів. Відповідно до постанови КМУ №770 від 2.11.2016 року «Деякі питання надання адміністративних послуг у сфері міграції», визначено вартість за оформлення та вартість бланку, що становить - 279 грн. 00 коп., з них (87 грн. – оформлення та 192 грн. – вартість бланка), у разі прискореного оформлення така вартість становить - 366 грн», – наголосив Борис Наливайко. Він також зазначив, що при досягненні 25-ти та 45-ти річного віку громадяни зобов’язані упродовж місяця здійснити вклеювання відповідного фото у паспорт, в підрозділах міграційної служби, або ж у центрах надання адміністративних послуг за місцем своєї реєстрації. 

Як повідомив посадовець, у 2018 році підрозділами УДМС оформлено та видано паспортів громадянина України (ID-карток) - 55 331 ( у 2017р.  – 38 535). Вклеєно фотокарток по досягненню 25, 45 - річного віку -33 454 (у 2017р. – 39 899). Оформлено дозволів на виїзд громадян України на ПМП  -258 (у 2017р. – 297). В області функціонує – 92 робочих станцій АРМ, (з них 2 мобільні), якими оформлено та видано – 177 430 (у 2017р. – 124 242) замовлень на виготовлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

«Сьогодні в області працюють вісім ЦНАПів для оформлення паспортних документів у м. Вінниці («Замостя», «Вишенька», «Старе місто»), м. Бар, м. Калинівка, м. Козятин, м. Немирів с. Джулинка Бершадського району, с. Агрономічне та с. Якушинці Вінницького району», – підкреслив Борис Наливайко. 

«Зважаючи на вищесказане, міграційна служба звертається до громадян, - заздалегідь потурбуватися про оформлення паспорта, якщо він втрачений, викрадений, а також за бажанням, чи необхідністю його змінити з урахуванням наведених термінів, або для вклеювання фото. Якщо паспорти оформлені, але ще не отримані громадянами, - наполегливо рекомендуємо заздалегідь з’явитися до підрозділів міграційної служби та отримати свій паспорт. Не зволікайте та не відкладайте оформлення чи отримання на останні дні березня. Адже без паспорта громадянин не матиме змоги здійснити своє волевиявлення», – наголосив Борис Наливайко. 




Переглядів: 4780
Поширень: 0

Останні новини