З 1 березня поточного року субсидії почнуть видавати готівкою

Про це зазначила директор Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна в ході зустрічі голови ОДА Валерія Коровія з редакторами  районних засобів масової інформації області.

Відтак, вона надала останні статистичні дані щодо кількості субсидіантів на Вінниччині. Наталя Заболотна зазначила, що сьогодні у Вінницькій області майже 252 тисячі домогосподарств є одержувачами субсидій, а це 41% усіх домогосподарств.

«В області діятиме два механізми монетизації субсидій. Перший, який ми називаємо суто «монетизація субсидій», а з другого півріччя – монетизація пільг. Цей механізм вже почав діяти і стосується тих осіб, які звернулися за субсидією з 1 січня 2019 року (а це 1924 особи по області). Цим субсидіантам в Ощадбанку буде відкрито персональний обліковий запис, на нього з Міністерства соціальної політики надійдуть кошти з Держбюджету. Банк самостійно розділить їх на «платіжки». Після проведення відповідних розрахунків, субсидіанту надійде на мобільний телефон смс-повідомлення про стан проведених розрахунків – скільки коштів в залишку або ж, скільки потрібно доплатити. Після завершення опалювального сезону, невикористану суму повністю людина зможе отримати готівкою», – повідомила Наталя Заболотна.  

Вона також зазначила, що 6 лютого поточного року Уряд за ініціативи Президента України оголосив другий етап монетизації, тобто виплату субсидій у готівковій формі. За її словами, він стосується, так званих, «старих» субсидіантів, тобто тих, кому була призначена субсидія з жовтня до 31 грудня 2018 року.

«В березні вони отримають субсидію за лютий «живими грошима». Ці гроші до них надійдуть двома шляхами – якщо це пенсіонер, то разом із нарахованою пенсією (а таких близько 70% усіх субсидіантів), якщо не пенсіонер, то через «Ощадбанк», – зазначила Наталя Заболотна. Вона також наголосила, що з будь-яких питань щодо надання роз’яснень необхідно звертатися до управлінь праці і соціального захисту населення райдержадміністрацій на місцях.

Механізм надання житлової субсидії у готівковій формі


Теги: субсидії


Переглядів: 2612
Поширень: 0

Останні новини