Минулого року у Вінниці встановили 7 зупинок, облаштованих тактильною плиткою для людей з порушенням зору

Крім того, на вулицях міста минулого року встановили 160 нових пандусів, а ще продовжили влаштовувати світлофори зі звуковим супроводом. Про це на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

"Комфортно і доступне місто для всіх - це завдання, яке ми ставимо перед собою у Вінниці.

Сьогодні разом з нашими партнерами з громадських організацій перевірили виконання низки доручень. Адже створення інклюзивного середовища потребує спільних зусиль. І тому ми працюємо у форматі комітету з питань забезпечення доступності людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури уже не перший рік.

У 2018 році ми продовжили облаштування пандусів, тактильної плитки та світлофорів із звуковим супроводом, що робить інфраструктуру міста більш доступною. Загалом за рік – це 160 нових пандусів на вулицях, 7 зупинок транспорту, облаштованих тактильною плиткою для просторового орієнтування людей з порушеннями зору. Представники УТОС озвучили потребу у додатковій зовнішній озвучці міського транспорту та регульованих пішохідних переходів.

Також адаптуємо і комунальні заклади – школи, садочки, лікарні, бібліотеки та спортшколи. У минулому році створили ресурсно-інклюзивний центр та розширили мережу інклюзивних класів.

Я вдячний громадськості за підтримку та ініціативність. Адже маємо не лише змінювати простір, а й ставлення кожного і громади в цілому до питань доступності та інклюзії", - написав С.Моргунов.




Переглядів: 2948
Поширень: 1

Останні новини