Сергій Моргунов поділився із студентами секретами комфортного міста

Сьогодні, 13 лютого, Вінницький міський голова Сергій Моргунов провів лекцію-зустріч із студентами Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського. Міський голова поділився секретами комфортного міста – розповів про результати роботи команди муніципалітету, майбутні пріоритетні проекти, а також поспілкувався із студентами та викладачами. 

«Наше місто уже не перший рік визнають найкомфортнішим містом України. Ми пишаємося цим і вболіваємо за нього. Вінниця – це особливе місто. Наші студенти запросили міського голову, аби він розповів як воно розвивається», - зазначила ректор Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського Наталія Лазаренко.

Сергій Моргунов зізнався, що востаннє читав лекцію студентам ще у 1997 році у тодішньому м’ясо-молочному технікумі. Зазначив, що викладав право, історію, політологію. Це була цікаве спілкування зі студентами і йому це подобається. 

Міський голова відзначив, що, за результатами всеукраїнського муніципального опитування на замовлення Міжнародного республіканського інституту Вінниця чотири роки поспіль очолювала рейтинг міст по задоволеністю мешканців якістю сфер і послуг та по взаємодії з місцевою владою. І складніше утримати цей високий рівень, аніж просто потрапити до рейтингу. Адже місто – це досить складний організм, який потребує багато уваги.   

«Над розвитком міста ми працюємо потужною командою Вінницької міської ради. Я хочу вам розповісти про звичайні речі, те, що бачимо кожний день – транспорт, в якому ми їздимо, як працюють різні системи життєзабезпечення міста, як ремонтуємо дороги, як облаштовуємо зони благоустрою та інші. Але необхідно показати, наскільки місто - великий потужний організм, який потребує багато уваги. Коли у 2006 році наша команда очолила Вінницьку міську раду і міським головою став Володимир Гройсман, ми зрозуміли, що місто потрібно змінювати. Ми прийняли рішення сформувати Стратегію Вінниця 2020. Ми довго над нею працювали, і у 2013 році ми її прийняли. Те, що сьогодні ви дізнаєтесь із презентації, - це те що ми робимо в рамках цього документу», - сказав міський голова  Сергій Моргунов

Зокрема, Сергій Моргунов розповів студентам та викладачам про результати бюджетної децентралізації, про нові підприємства, які за останні роки відкрилися у місті, про послуги, які надаються  у Прозорих офісах. Про зміни у сфері освіти - нові садочки та школи, які будуються у Вінниці, та темпи проведення утеплення закладів. Окрім того, анонсував впровадження автоматизованої системи оплати проїзду, що стане основою муніципальної карти вінничанина.

Також міський голова розповів про унікальний проект по програмі «Безпечне місто».   

«Якщо говорити про програму «Безпечне місто» то у нашому місті минулого року почав працювати Муніципальний ситуаційний центр. До нього під’єднано майже 600 камер відеоспостереження. Це дієвий механізм, через який ми можемо відслідкувати різні акти вандалізму. Починаємо впроваджувати камери із технологією штучного інтелекту», - розповів студента Сергій Моргунов.

Міський голова також зазначив, що незабаром у місті затвердять Концепцію інтегрованого розвитку Вінниці до 2030 року, пріоритет якої – створення комфортних умов для життя усіх мешканців, в тому числі – можливості для самореалізації молоді. 

Після лекції студенти мали можливість поставити запитання міському голові. Цікавилися розвитком туристичної привабливості міста, зокрема, як будуть інтегровані у цю концепцію пам’ятки - Мури та Замкова гора. Також обговорили можливості покращення інфраструктури вишу.




Переглядів: 2466
Поширень: 0

Останні новини