У мерії обговорили результати роботи закладів культури у 2018 році та поділилися планами на майбутнє

У 2018 році працівники культури провели понад 4,9 тис. культурно-мистецьких, просвітницьких заходів. Спільно з громадськими організаціями реалізовано понад 330 ініціатив. Про це, зокрема, сьогодні, 20 лютого, йшлося у міській раді на засіданні ради департаменту культури міста. 

Директор департаменту культури Максим Філанчук розповів про реалізовані проекти у 2018 році.

«Минулий рік був наповнений яскравими подіями, креативними заходами, новими проектами, приємними емоціями та кропіткою працею усіх працівників галузі культури нашого рідного міста. Департаментом культури міської ради та підпорядкованими йому закладами здійснювалась планова робота з охорони, збереження та розвитку інфраструктури закладів культури і мистецтва. Організовували змістовне дозвілля вінничан шляхом проведення загальноміських заходів, фестивалів та конкурсів, підвищували ефективність діяльності та кадрового потенціалу галузі, активізували участь закладів у грантових проектах різних рівнів», – розповів директор  департаменту культури вінницької міської ради Максим Філанчук.

У 2018 році провели ряд ремонтних робіт. Зокрема, виконано утеплення частини фасаду міського Палац мистецтв, зроблено  капітальний ремонт фойє та вхідної групи кінотеатру «Родина» з облаштуванням вбиральні для людей з інвалідністю. Здійснено капітальний ремонт фасаду в бібліотеці-філії №1, що розташована на проспекті Коцюбинського,49. Встановили пожежну сигналізацію в міському Палаці мистецтв, кінотеатрі «Родина»,  бібліотеках-філіях №13, 14, міському клубі. Також проведено ряд ремонтних робіт у інших закладах культури.

За кошти міського бюджету вдалося придбати нові меблі, періодичні  видання книг для поповнення бібліотечних фондів, музичні інструменти і обладнання, оргтехніку.

Заступник директора департаменту культури Вінницької міської ради  Ольга Дернова, зазначила, що у 2019 році  у місті планується ряд як уже традиційних, так і зовсім нових заходів.  Це будуть різні напрямки та жанри для різних вікових категорій. 

У засіданні взяла участь заступник міського голови Галина Якубович. «Ми бачимо, що фінансова децентралізація дає нам певні можливості щодо реконструкції муніципальних об’єктів. Є ще багато роботи, яка потребує фінансів і, можливо, залучення позабюджетних коштів. Хочу, щоб у цьому році ми розпочали участь у  грантових програмах. Я думаю, що це під силу кожному нашому закладу. Вірю в те, що робота у 2019 році буде не меш цікавою та творчою», – підсумувала Галина Якубович. 




Переглядів: 2294
Поширень: 1

Останні новини