Вчителі Вінниччини розпочали навчання в рамках міжнародного українсько-польського проекту «Активний учитель з харизмою»

22 лютого, у Вінницькій академії неперервної освіти відбулося відкриття Міжнародного проекту «Активний учитель з харизмою», організованого Вінницькою обласною Асоціацією органів місцевого самоврядування спільно з Фундацією «FERSO», Маршалківською управою Лодзинського воєводства за підтримки Департаменту освіти та науки Вінницької ОДА та КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти».

Учасниками проекту є 20 вчителів з різних районів Вінницької області, які протягом двох днів навчатимуться на базі академії, а також візьмуть участь в  5-тиденному візиті до Лодзинського воєводства.

Проект «Активний вчитель з харизмою» спрямований на вчителів Вінницької області, незалежно від предмета викладання, під час якого учасники вчитимуться, як використовувати тренерські методики для роботи з учнями у школі. Метою проекту є озброєння вчителів компетентними тренерськими вміннями, шляхом збагачення їх майстерності,  сприяння побудові у них усвідомлення того, що успіх в галузі освіти багато в чому залежить від особистості, свідомості вчителя, його компетенції та готовності до змін, а інструментом його роботи є енергія, ентузіазм і бажання працювати. Після завершення тренінгу вчителі зможуть ознайомити колег зі своїх районів з тренерськими методиками та почати практично використовувати отримані знання.

З вітальним словом до учасників проекту звернувся голова Вінницької обласної Ради Анатолій Олійник: «Ми сьогодні зібралися, щоб дати старт новому проекту, в рамках якого українські вчителі матимуть можливість долучитися до навчально-виховного процесу в польських школах та ознайомитися з системою організації освіти в Польщі». До привітань долучилися віце-консул Республіки Польща у Вінниці Агнєшка Гуральська, перший заступник керівника Секретаріату Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Володимир Репей, голова правління Фундації «FERSO» Яцек Єнджейчак, віце-президент Фундації «FERSO» Ярослав Ващик.

Гарної та результативної роботи колегам також побажав в.о. директора Департаменту освіти і науки ОДА Володимир Буняк: «Дружні добросусідські стосунки між нашими країнами потрібно започатковувати ще в шкільному середовищі». Керівник подякував вчителям за активну громадську позицію та участь в проекті.




Переглядів: 2394
Поширень: 0

Останні новини