Відділи ДРАЦС святкують 100-річчя

Цьогоріч відділам Державної реєстрації актів цивільного стану виповнюється 100 років. З цієї особливої нагоди сьогодні, 22 лютого, в приміщенні арт-галереї «ІнтерШик» відбулося урочисте зібрання. На святкування з нагоди відзначення 100-річчя утворення органів ДРАЦС прибули працівники відділів з усієї області. 

З вітальним словом до присутніх звернувся начальник Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Юрій Круголь. Він зазначив, що працівники даної галузі щоденно переживають разом із жителями області їхні емоції, важливі, а часом і сумні події. “У своїй роботі ви не тільки юристи, а й, певною мірою, психологи, які вміють вислухати, поспівчувати і допомогти. Тому бажаю вам творчого натхнення, здійснення всіх задумів, задоволення від роботи, терпіння і більше приємних приводів для звернень”, – додав керівник обласного управління юстиції. Посадовець подякував колегам за професіоналізм та високу продуктивність праці.

Відомчими заохочувальними відзнаками та Почесними грамотами Міністерства юстиції України за значний особистий внесок у роботу органів державної реєстрації актів цивільного стану, зразкове виконання службових обов’язків та з нагоди 100-річного ювілею з дня заснування перших органів державної реєстрації актів цивільного стану України нагороджено кращих працівників територіальних органів юстиції Вінниччини.

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія, кращих фахівців та ветеранів галузі нагороджено Почесними грамотами обласної державної адміністрації.

На урочистостях з нагоди свята також були присутні заступник начальника управління Державної міграційної служби у Вінницькій області Володимир Кушнір, а також директор Державного архіву Вінницької області Юрій Легун, заступник директора департаменту правової політики Вінницької міської ради Людмила Григорук.

Від імені  Вінницького міського голови Сергія Моргунова та його заступників, всього депутатського корпусу Вінницької міської ради Людмила Григорук привітала працівників галузі з нагоди свята. Вона побажала їм успіхів в роботі, щастя, добра та здоров’я в родинах, а також нагородила кращих працівників грамотами Вінницької міської ради та її виконавчого комітету.

У вітальному слові начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Альона Єфіменко зазначила, що відділи ДРАЦС сьогодні – це сучасні сервіси, повноваження яких значно розширилися. Вона побажала працівникам галузі натхнення в роботі, здійснення задумів та мрій, міцного здоров’я. Пам’ятними статуетками «Кращий керівник» Альона Єфіменко нагородила кращих працівників районних, міськрайонних та міських відділів системи органів ДРАЦС Вінниччини.

Реєстрація актів цивільного стану – це щоденна копітка праця. Лише у Вінницькій області протягом 2018 року органами ДРАЦС було зареєстровано 12 824 народжень, смертей – 24341, шлюбів – 8904, з них в рамках пілотного проекту «Шлюб за добу»  – 697, розірвань шлюбу – 2112, змін імені – 695. Крім того, відділами ДРАЦС області було вручено 5925 свідоцтв про народження безпосередньо в пологовому будинку, прийнято 1884 заяви щодо реєстрації місця проживання новонародженої дитини.



Переглядів: 7429
Поширень: 2

Останні новини