Міський етап конкурсу «Олімпійське лелеченя» виграла збірна школи № 31

Спартакіада серед шкіл «Олімпійське лелеченя» – одне із найпрестижніших і наймасовіших змагань у Вінниці. За її підсумками навчальний заклад отримує перепустку на обласний етап, де автоматично зараховується у розряд фаворитів і претендентів на поїздку на Всеукраїнський фінал. Міський етап спартакіади «Олімпійське лелеченя» провели 22 лютого у Вінницькій школі № 22. У ньому взяли участь команди 23-х шкіл. Вони складалися із учасників віком 12 – 14 років.

Діти змагалися у вікторині «Знавці олімпійського спорту», комбінованій естафеті і волейболі. Кожен із трьох конкурсів проходив в окремому приміщенні. Поруч була облаштована велика зона відпочинку, де команди відпочивали в очікуванні своєї черги.

Бурхливі емоції вирували під час естафети. Учасники вели баскетбольний м’яч, обводили футбольний навколо фішок, стрибали на фітболі, переносили тенісний м’ячик на бадмінтонній ракетці, передавали естафетну паличку тощо.

Мені найбільше серед усіх конкурсів подобається естафета, бо у ній формується командний дух. Це справжній драйв, адреналін зашкалює, – каже 12-річна Юлія Іванчик зі школи № 20.

Юля повідомила, що займається спортом для себе.

У вільний час бігаю із собакою. І навколо власної хати, і біля бабусиного будинку, коли ходжу у гості, – ділиться дівчина.

«Господарі поля» були налаштовані оптимістично. 13-річна Анастасія Кофа вважає, що її школа № 22 – досить спортивна. Недарма тут діють секції волейболу і баскетболу.

Але я займаюся пол-денсом. Цей вид спорту підходить для дівчат. А ось пол-екзотик – для жінок, адже в ньому виступають на каблуках і є багато «закруток». Завдяки пол-денсу у мене сильні руки. Це можна використати, приміром, у волейбольних іграх «Олімпійського лелеченяти», – каже Анастасія Кофа.

Основу більшості команд складали підготовлені юні спортсмени.

На базі нашої школи працює волейбольний гурток. Також наші учні займаються у секціях акробатики, легкої атлетики тощо. До збірної ми взяли не лише вихованців спортшкіл, але й добре фізично підготовлених, – інформує вчитель фізичного виховання школи-гімназії № 2 Максим Городинський.

В конкурсі знавців олімпійського спорту майже всі команди показали гарну підготовку.

Із 30 запитань діти правильно відповідали на 25-26, – інформує головний суддя Вікторія Янчук.

У престижному волейбольному фіналі команда школи № 13 впевнено переграла школу № 31. Але за загальною кількістю балів вона залишилася п’ятою.

Першість в загальнокомандному заліку визначали за найменшою сумою місць. «Пальму першості» цього разу здобула команда школи № 31. Вона була кращою у вікторині і естафеті, а також здобула срібло у волейболі. На другому місці – школа № 33, в активі якої є бронза у олімпійській вікторині. На третьому місці – школа № 34, що посіла другу сходинку у вікторині і третю в естафеті.

Лише переможець отримав право представити місто на обласному етапі. Але й члени команд-призерів не були розчарованими.

У спартакіаді «Олімпійське лелеченя» я взяв участь втретє, але вперше став призером. Зараз ми добре підготувалися, займалися перед змаганнями всією командою, – поділився 14-річний Ростислав Глухов зі школи № 33.

Юнак розповів, що його включили до команди завдяки непоганим фізичним даним.

В естафеті виявилося складно, адже у нашої команди не було пари. Я невипадково виконував вправу із баскетбольним м’ячем, бо відвідую тренування із цієї гри. На міських змаганнях із баскетболу виборов срібну медаль, – додав Ростислав Глухов.



Переглядів: 4569
Поширень: 0

Останні новини