Неподалік Вінниці розквітли трояндові поля

На Вінниччині  в селі Некрасовому нині розквітли тисячі троянд.  Шість гектарів поля нагадують суцільне різнокольорове полотно. І все це - просто неба, а не в теплицях. Фермери вирощують понад сотню видів елітних квітів.

Бордові, жовті, білі та ніжно-рожеві троянди утворюють  неймовірної краси смуги на полі. А ще навколо  –  дивовижний аромат.

Олександр Дусанюк,  генеральний директор Україно-Голландського підприємства розповідає: "У нас є троянди  абсолютно всіх напрямків:  чайно-гибридні, плечисті, поліанти, флурібунда, шраби. Це може бути дрібна  квітка,  чи велике суцвіття, або ж одна  одна дуже гарна квітка".

Над створенням трояндового раю Олександр Дусанюк разом із партнерами працює вже 15 років. Квітка хоч і не примхлива, але до нашого грунту не дуже пристосована.

Агроном Віктор Дробот пояснює: "Грунти тут вважаються піщаними, але, коли мало опадів,  перетворюються на камінь. Тому проводимо меліорацію, вносимо добрива".

Анжеліка, Шопен, Версалія та Еммі – так називаються найкрасивіші квіти, і більшість цих видів завезені з-за кордону. І вирощують троянди суто за європейською технологією. Спочатку квітку обрізають і залишають лише стовбур. Потім стовбури мочать водою і замотують у папір. Лише після цього  стовбури потрапляють на  поле, де росте дика шипшина. Шипшину «стрижуть», і вже до неї прищеплюють троянду. Без дикої шипшини ця благородна квітка – не виросте. А вже за рік це буде справжня троянда.

Більшість саджанців продають в Україні. Але популярні вінницькі троянди також у Голландії, Англії та Франції. Прикрашають ними міські клумби та присадибні ділянки.



Переглядів: 8458
Поширень: 4

Останні новини