«Хід конем». Юні гросмейстери зіграли в шахи з підопічними Вінницького обласного пансіонату для людей з інвалідністю та осіб похилого віку

Вихованці спортивної дитячої школи № 6 та Вінницького шахового клубу «Романтик» Центру підліткових клубів за місцем проживання вперше в історії нашого міста провели міні шахово-шашковий турнір із жителями пансіонату.

Так, юні вінничани вирішили урізноманітнити дозвілля самотніх стареньких та людей з інвалідністю. Працівники відділу соціально-психологічної та трудової реабілітації кажуть: «пансіонатівці» давно мріяли про таку зустріч досвіду та юності. «Попри величезну різницю у віці, гравці настільки захопились грою, що не могли зупинитись аж до вечора. Адже жителі пансіонату з нетерпінням завжди чекають гостей, особливо дітей. А тут ще й гросмейстери. Тепла атмосфера, відчуття підтримки та суперництва водночас панувала під час змагань», - розповідає співорганізаторка турніру Леся Філоненко.

Попри вік та досвід, молоді гросмейстери перемогли сивочолих. Втім, ті приємно раділи самому процесу гри. «Приємно, що молодь доклала усіх зусиль, щоб перевага була на їх боці. Які ж дітки молодці! Навіть у них можемо повчитися певних комбінацій у грі. Нехай частіше приходять, щоб ми могли себе у формі тримати, рівняючись на молодь»,- говорить житель пансіонату Дмитро Заміхора.

Нагороди й подарунки, обійми та слова подяки стали справжньою мотивацією для наступної зустрічі.



Переглядів: 2849
Поширень: 1

Останні новини