Вінницькі малюки вийшли на татамі

Чемпіонат Клубу «Патріот» із Зендокай Карате-До 2 березня пройшов у Вінниці.  Родзинкою змагань стали найменші спортсмени клубу. Поборотись за звання чемпіона вийшли хлоп’ята 4-5 років. Зендокай Карате-До — це змішані єдиноборства, в яких розвинені ударні техніки ведення поєдинку в стійці і техніки боротьби. Правила цього виду спорту дозволяють удари руками, ліктями, ногами і колінами в усі зони, кидки, підсічки зі стійки, боротьба і удари в клінчі, захоплення, удари головою, больові і задушливі прийоми, а також дозволена ударна техніка в партері.

«В змаганнях взяли участь 12 діток. Вага спортсменів від 17 до 20 кг. Це були «мегаважковики», - розповідає секретар змагань, спортсменка Наталя Пульнікова, - В кожного було 1-2 поєдинки по 1,5 хвилини. Під час нього зайняти положення «маунт» (сидячи зверху). Судді враховували активність кожного учасника та визначали переможця за результатами».

Кожен учасник цієї категорії отримав перші у своєму житті медалі та дипломи, а чемпіони отримали свої перші кубки.

Емоції і дітей, і батьків зашкалювали. Весь зал однаково вболівав за кожного учасника оплесками і бадьорими вигуками. Переможених цього дня не було.

Як правило, змагання в більшості спортивних організацій, проводять для спортсменів віком з 10 років. В Зендокай Карате-До змагання проводять для дітей з 6 - ти років.

Майже пів десятиліття вінницьких дітлахів у цьому виді єдиноборств тренує Ігор Юкальчук. Під його керівництвом і займаються маленькі борці. «В нашому клубі старші спортсмени часто приносять свої зароблені нагороди і показують їх малюкам, а дітки у свою чергу, завжди просять тренера вручити і їм хоч якісь нагороди. Саме тому було прийнято рішення залучити цих малюків в загальний змагальний процес нашого клубу. І якщо школярі та дорослі спортсмени можуть в повній мірі використовувати весь бойовий арсенал цього бойового мистецтва, то найменші спортсмени це зовсім інша історія»,- розповідає про особливості своїх учнів тренер. Адже маленькі каратисти вимагають індивідуального підходу. «Для діток дошкільного віку має бути особливий підхід та увага. Без досвіду роботи з такими вимогливими спортсменами нічого хорошого не вийде»,- додає тренер маленьких борців.

Оскільки в такому віці увагу «непосидючок» втримати важко, тренування проходять динамічно, щоб і знання запам’ятовувались і не втомлювали юних каратистів.

«Якщо дитина вже прийшла в зал бойового мистецтва, то вона має розуміти вже з цього віку, що це дуже серйозно. Тому, в першу чергу, ми працюємо над дисципліною поєднуючи це з загальним фізичним розвитком. Зрозуміло, що битись, чи робити больові та задушливі прийоми таких діток ніхто не вчить, адже це елементарні вимоги безпеки. А от боротьба таким діткам цілком підходить і, як ми побачили на сьогоднішніх змаганнях, вони досить вміло застосовували недавно отримані знання», - каже Ігор Юкальчук

«Для мого синочка - це стимул тренуватись, а  в майбутньому, і  надалі перемагати та бути кращим. Цей спорт -  сміливий та мужній. Плюс здоровий спосіб життя, багато нових друзів. А ще великий плюс - це наш тренер, до якого дітлахи біжать і в дощ, і в сніг, і попри втому. Наш Владислав, хоч і малий ще, але, каже: коли виросте, здобуде усі можливі пояси», - ділиться враженнями мама 6-ти річного спорстмена Катерина Тимчук



Переглядів: 3745
Поширень: 0

Останні новини