Вінничани відзначать 205-у річницю від Дня народження Кобзаря літературними читаннями, концертами та іншими заходами

У Вінниці протягом кількох днів проходитимуть заходи до 205-ї річниці від Дня народження Великого Кобзаря. 6 березня о 12.00 на площі Шевченка всі бажаючі можуть взяти участь в урочистому вшануванні пам’яті письменника. 9 березня о 13:00 вінничан запрошують переглянути фільм «Тарас Шевченко» у кінотеатрі «Родина». У бібліотеках проходитимуть літературні читання, вікторини, квести та багато інших заходів.

9 березня не лише Україна, а й увесь світ відзначають річницю з Дня народження великого українського поета, письменника, художника, громадського діяча Тараса Шевченка. У Вінниці до цієї дати відбудуться літературні читання, театралізовані постановки, пісенні вечори, тематичний концерт тощо.

Багатого заходів відбуватиметься у закладах культури. 5 березня у Центральній міській бібліотеці відбудеться літературна година «І лине над землею Шевченкове слово». 6 березня о 13:00 у Міському клубі (м-н Пирогово) пройде літературна вікторина «Чи знаємо ми Т.Г. Шевченка?», захід проведуть спільно з бібліотекою-філією №18. Цього ж дня о 14:30 у бібліотеці-філії №2 всіх бажаючих запрошують на літературно-мистецьку годину «Шевченко, як душа українського народу, правдива та щира».

6 березня о 16:00 вінничан запрошують у Міський палац мистецтв на концертну програму «Шевченко для усіх століть». Тут виступатиме народний аматорський хор «Дзвін» (художній керівник та диригент заслужений працівник культури України Афанасій Медражевський, концертмейстер Віктор Маслюк ). А також – зразковий ансамбль народного танцю «Квіти Поділля» (керівники Олена та Сергій Солодських).  На концерт запрошуються всі бажаючі, вхід – вільний.

6 березня о 12:00 на площі Шевченка відбудеться урочиста церемонія покладання квітів з нагоди відзначення 205-ї річниці від Дня народження письменника Т.Г. Шевченка.  Також цього дня о 11:45 у бібліотеці-філії №7 відбудеться вікторина за творами Шевченка «Поезія Шевченка – то музика народної душі». А у бібліотеці №12 цього дня о 12:20 буде квест «Тарас Шевченко: знайомий і незнайомий».

9 березня о 13:00 у кінотеатрі «Родина» відбудеться показ фільму «Тарас Шевченко». А 10 березня о 16:00 у Міському клубі (м-н Сабарів) пройде творчий вечір «Стежками творчості Т.Г. Шевченка» (захід проводиться спільно з бібліотекою-філією №15).



Переглядів: 4476
Поширень: 0

Останні новини