Собачі вбиральні можуть з’явитись у Вінниці

Облаштувати мікрорайони нашого міста станціями прибирання за собаками пропонують городяни. Петицію про запровадження такого ноу-хау у Вінниці написали на сайті ВМР. В такий спосіб, хочуть започаткувати правила цивілізованого вигулу собак мешканцями нашого міста. Наразі за ідею вінничанки Ірини Баранович містяни віддали 99 голосів із 350-ти необхідних.

«Для того, щоб власники тварин прибирали за своїми улюбленцями потрібно надати їм цю можливість у вигляді встановлення собачих вбиралень (станцій для екскрементів) у мікрорайонах міста. Я як власниця собаки намагаюсь прибирати за ним, коли ми гуляємо на вулиці. Але не завжди є така можливість. Тому дана тема дуже актуальна. Велика кількість вінничан дбають про чистоту та порядок у нашому місті. Деякі, пропонують штрафувати власників тварин, яких вони вигулюють. Але, я вважаю: якщо ми вимагаємо, то повинні дати можливість у вигляді встановлення у місті станцій для екскрементів», - пояснює свою петицію Ірина Баранович.

Від звичайних смітників «собачі вбиральні» відрізняються своєю конструкцією: диспансер з пакетами для прибирання за собаками, інформаційна таблиця з інструкцією з використання пакетів та смітник. Встановлення станцій для прибирання за чотирилапими спонукатиме власників прибирати за своїми улюбленцями, покращить екологічну ситуацію в місті та загалом покращить ставлення городян до собак.

Такі станції встановлюються у містах США та Європи. Там спостерігають зменшення кількості екскрементів в містах та загальне покращення екології.


Теги: тварини

Переглядів: 2584
Поширень: 0

Останні новини