У Вінниці надзвичайно сильний вітер з поривами до 28 м/с очікується упродовж всієї доби

За інформацією Вінницького обласного гідрометцентру така погода протримається до кінця доби, а вже завтра очікується, що вітер буде слабшати і буревій почне відступати.

За таких обставин вінничани мають бути більш обережними, пересуваючись вулицями міста, та дотримуватися правил безпеки

«До нас прийшов циклон із південно-західного фронту з переходом на північно-західний з поривами вітру до 28 м/с. Очікуються шквали, місцями грози та град», - повідомили у  Вінницькому обласному гідрометцентрі. 

У головному управлінні ДСНС України у Вінницькій області закликають усіх бути вкрай обережними. Зокрема, під час сильного вітру намагатися не ходити під розлогими деревами, рекламними щитами, лініями електропередач та антенами, які можуть пошкодити пориви вітру. Водіям транспортних засобів слід обирати помірну швидкість та дотримуватись безпечної дистанції між транспортними засобами. 

У разі стихійного лиха та отримання штормового попередження: уважно слухайте інформацію по телевізору та радіоприймачу про ситуацію та рекомендації про порядок дій; зберігайте спокій, попередьте сусідів, надайте допомогу інвалідам, дітям та людям похилого віку; підготуйтесь до відключення електромережі, закрийте газові крани, загасіть вогонь у печах; приберіть майно з двору та балконів до будинку (підвалу), поставте у гараж машину; щільно закрийте вікна, двері, горищні люки і вентиляційні отвори; не користуйтеся ліфтами – електромережу можуть раптово вимкнути. 

У разі виявлення обірваного дроту, зламаних дерев та інших руйнувань внаслідок стихії – негайно телефонуйте до відділу оперативного реагування «Цілодобова варта» міської ради за телефонами: 15-60 або 0-800-60-15-60.



Переглядів: 4067
Поширень: 3

Останні новини