Турнір «Олімпійські весняні краплинки» зібрав півтисячі гімнасток

Традиційний Всеукраїнський турнір із художньої гімнастики «Олімпійські весняні краплинки» провели з 8 по 10 березня у Вінниці, у СК «Нокаут». Його організувала Вінницька обласна федерація гімнастики.

Учасницям було від чотирьох до 16 років. За перемогу боролися представниці 30 команд із дюжини регіонів України. Змагання зібрали рекордну кількість спортсменок – 504! Для порівняння: торік на аналогічному турнірі було 380 гімнасток.

"Попередні «Олімпійські весняні краплинки» сподобалися гостям. Тому до нас приїхало багато нових команд", – каже організаторка змагання, вінницький тренер із художньої гімнастики Ірина Орлюк.

Вінницю представляли збірні МДЮСШ № 1 і СК «Еліт». На килим виходили і представниці Калинівки. 13-річна вінничанка Марія Боєва займається гімнастикою близько восьми років.

"На цьому турнірі багато сильних гімнасток, і ти можеш чомусь у них повчитися. Наш вид спорту подобається за його грацію. Гімнастки завжди виділяються серед пересічних дівчат. У них красиві ноги, елегантна хода. Особливо – на каблуках", – коментує Марія Боєва.

Командного заліку не було. Кращих визначали у багатьох категоріях – від юнацької до майстрів спорту. 8-річна вінничанка Віка Гаєвик на турнірі «Олімпійські весняні краплинки» виступала з булавами і м’ячем та посіла третє місце.

"Ця нагорода – не перша для мене. Я маю вже понад 30 медалей! Мій улюблений предмет – булави. Також люблю виступати без предмета. В гімнастиці я вже чотири роки", – сказала Віка Гаєвик.

Всі учасниці отримали пам’ятні медалі та поліграфічну продукцію (розмальовки, блокноти). За призові місця нагороджували окремо.

"В особистому заліку найкращі результати показали представниці Вінниці. Також гарно себе проявили представниці Харкова, Львова, Кременчука і Києва. В тому числі й представниці школи Дерюгіних, майстри спорту України!", – каже Ірина Орлюк.



Переглядів: 6210
Поширень: 3

Останні новини