Вінничан запрошують приєднатись до всесвітнього флешмобу на підтримку Сонячних діток

Міжнародний день захисту дітей із синдромом Дауна відзначають у світі 21 березня. Таку дату обрали не випадково. Вона символізує 3-тю, тобто зайву хромосому у 21-й парі, яка є причиною генетичної патології.

Від появи в родині сонячної дитини – ніхто не застрахований, певні фахівці. Щороку в Україні народжуються до півтисячі малюків із синдромом Дауна. А це – кожен семисотий малюк. І наголошують, головне - не впадати у відчай. Адже серед людей із синдромом Дауна сьогодні є і відомі спортсмени, кухарі і навіть актори. У Вінниці такі дітки ведуть активний спосіб життя, відвідують звичайні школи та садочки, ходять на різноманітні гуртки та навіть дефілюють на модних показах.

На підтримку таких діток, Вінниця втретє приєднується до всесвітньої акції «LOTS OF SOCKS». Коли на підтримку сонячних дітей, люди одягають або просто прикріплюють до одягу кольорові шкарпетки.

«Суть акції полягає в тому, що люди, які висловлюють толерантність і підтримку людям з синдромом Дауна, 21 березня надягають яскраві, непарні шкарпетки, як символ додаткової хромосоми. Також, ви можете креативно підійти до теми флешмобу і зробити зі шкарпеток шарф, краватку, або прикріпити на кишеню жакета до сумки. Викладіть всі фотографії в соціальні мережі й підтримайте людей з синдромом Дауна», - розповідає співорганізаторка акції та мама Сонячної дівчинки Марійки Тетяна Гнатик. «В цей день усі однокласники моєї доньки та учні школи, де вона навчається, одягають на себе ці яскраві шкарпетки. А Маша відчуває підтримку від них», - додає Тетяна.

Також 21 березня, вже традиційно, в холі Міської ради проведуть виставку картин маленьких Сонячних вінничан.



Переглядів: 4791
Поширень: 0

Останні новини