Оригінальне свято на честь іменин влаштували 9-ти річній Маринці Мельник небайдужі вінничани

Оскільки маленька красуня потребує коштовного лікування, рідні для неї вирішили зробити креативний подарунок. Мама Маринки, вінницька волонтерка та активістка Оксана Мельник, влаштувала благодійний творчий вечір, на який запросила усіх небайдужих.

Гості насолоджувалися рядками з книги письменниці Вероніки Неро «Оголений Всесвіт» у виконанні авторки, поезія якої проймає до мурашок. Акомпанували Вероніці музиканти струнного дуету Марія Лемішко та Максим Таран. Втім головна місія заходу була здійснити мрію Маринки.

«Маринка – моє натхнення. Третій рік, як ми живемо з її хворобою. В доньки набута епілепсія через величезний стрес, про який ми навіть не здогадувались. Коли в дитини приступ, вона потім нічого не пам’ятає. Для лікування ми знаходимо різні методи, які не повинні нашкодити її організму. Лікарі порадили відмовитись від солі і цукру. А головне -  це дельфінотерапія. Зараз проходимо курс з 10 занять кожних 3 місяці. А в середньому, це 30 000 гривень.  Лікарі зазначають, що є позитивні зміни»,- розповідає мама Маринки Оксана Мельник.

Задля допомоги дівчинці на лікування, вінницькі художники представили свої картини на аукціоні. Одну з них намалював вінничанин Юрій Мельничук, підопічний та друг Оксани. І хоча через важку травму, отриману в ДТП, молодий вінницький боксер наразі не може самостійно пересуватись та говорити, він поринув у творчість заради допомоги дівчинці. Щоб створити картину, його друзям довелось прикріпити пензлики до рук скотчем, адже поки він сам цього зробити не може. Картина художника-початківця «Боксерські рукавички» пішла з молотка за 1 200 гривень. Її придбав вінницький підприємець. На купівлю благодійних полотен гості грошей не жалкували. За вечір розпродали 15 творів.

На благодійний вечір творчості прийшло кілька десятків людей. І кожен залишив від себе подарунок дитині для її лікування.

«Я мрію стати тренером дельфінів, вони особливі. А щоб цього досягти, треба одужати», - каже Маринка Мельник.

Це вже не перший у Вінниці подібний захід, де вінничани гуртуються задля допомоги маленькій вінничанці. Та й вона сама, попри юний вік, вже неодноразово теж брала участь у різноманітних акціях, щоб підтримати інших людей, які цього потребують.

З аукціону залишилась кілька картин, тож усі охочі можуть придбати їх на користь Маринки Мельник.

Небайдужі можуть також долучитись до допомоги дівчинці.

Карта «Приват Банку» – 5168 7426 0047 4286 (Мельник Оксана Григорівна)



Переглядів: 3079
Поширень: 1

Останні новини