Помер Почесний громадянин Вінниці Віталій Газінський

Про це повідомляють у Міському палаці мистецтв "Зоря".

"20 березня,на 73-му році життя пішов із життя диригент, композитор, професор, завідувач кафедри методики музичного виховання, співу та хорового диригування Вінницького державного педагогічного університету імені М. Коцюбинського, заслужений діяч мистецтв Кабардино-Балкарської АРСР, заслужений працівник культури України, народний артист України, почесний громадянин Вінниці Газінський Віталій Іванович.

Відійшла у Вічність добра і щира людина. У ці скорботні дні розділяємо невимовний сум і тугу його близьких і рідних. Світлий, добрий спомин про Віталія Івановича назавжди залишиться в серцях тих, хто його знав, любив і поважав, хто жив і працював поруч із ним", - йдеться в публікації.

Віталій Газінський народився у багатодітній сім'ї, мав сім братів і сестру. Батько грав на багатьох струнних інструментах, мати вміла співати.

Після закінчення школи навчався у Хмельницькому музичному училищі, потім — в Одеській консерваторії. По закінченні консерваторії Газінський був призваний до армії, проходив службу в Ансамблі пісні і танцю Одеського військового округу, де був солістом і диригентом. Після цього деякий час працював хормейстером в Одеському оперному театрі.

1971 року переїхав до Вінниці, де почав працювати педагогом і керівником хору Вінницького музичного училища ім. М. Леонтовича, а також очолив хорову капелу педагогічного інституту.

1984 року створив камерний хор у Вінниці.

Прощання відбудеться 22 березня у Вінницькій обласній філармонії.

Редакція сайту "Моя Вінниця" висловлює співчуття родині Віталія Івановича.



Переглядів: 7218
Поширень: 3

Останні новини