Арт-простори та концертні майданчики: чого не вистачає вінницькій молоді

Вінниця — місто колоритів. Тут, здавалося б, є все, що потрібно для розвитку та відпочинку. Але що б ви додали, якби була така можливість? Ми запитали вінницьку молодь, яких закладів або ініціатив не вистачає Вінниці?

Анастасія Ланова, заступник голови ГО «Ресурсно-інформаційний центр «Громади Вінниччини»

«Я вважаю, що будь-яке суспільство повинно вирішувати проблеми по мірі їх важливості та пріоритетності.

Я розумію, що кожне місто, селище і село України отримали у спадок стару радянську інфраструктуру та комунікації, які сьогодні потребують модернізації та оновлення.

Не менш важливим для мене є питання економічного розвитку та інвестиційної привабливості громад, що дозволить відкривати нові підприємства та робочі місця. І м. Вінниця не є виключенням.

Разом з тим, для мене, молодої людини та представника громадського сектору, яка обожнює активне дозвілля і часто його сама організовую, у м. Вінниця не вистачає універсального концерт-холу, який слугував би місцем для масових концертів, конференцій, виставок, тощо.

Це має бути місце, яке вміщатиме тисячі людей. Я часто дивлюся на «примару» кінотеатр «Росія» у центрі міста і уявляю для нього саме таке призначення».

Ігор Щербаков, студент

«Як людям, які захоплюються баскетболом, нам у Вінниці дуже не вистачає вуличних баскетбольних майданчиків. Ну і, звичайно ж, в літню жарку пору вельми актуальний б був аквапарк під відкритим небом».

Даша Гончарук, студентка ВТЕІ КНТЕУ

«Ми з друзями часто спілкуємося про те, що місту не вистачає якихось таких закладів, де можна прийти поїсти чогось цікавого в цікавому місці, що асоціювалося б виключно з нашим містом. Наприклад, Львів — майстерня шоколаду, Київ — Білий налив, Одеса — Молодость.

От немає такого закладу, який запам‘ятовується».

Олександр Якімцев, президент студентської організації BEST Vinnytsia

«На мою думку не вистачає гарного концертного майданчику, до нас не їдуть „нормальні“ артисти, оскільки не маємо місця для виступів з гарною акустикою та звуком.

Ще особисто мені бракує одного місця інформатора, з’єднувача усіх ідей молоді, інкубатора для талантів молоді».

Катерина Франчук, проектний менеджер ГО «Гармонія»

«Я ще з студентських років мріяла про великий культурний центр, де могли б відбуватись концерти різних рівнів, починаючи від всеукраїнських відомих гуртів та виконавців до наших не менш кращих вінницьких виконавців.

Навіть колись були обговорення, щоб таке місце створити на місці колишнього кінотеатру „Росія“. Там можна було б створювати різноманітні лекторії, перфоманси, виставки.

Подібні місця я бачила за кордоном і була вражена, наскільки вміло там адаптували простір для різних потреб. Закинутий завод перетворювався на витвір сучасного мистецтва архітектури.

Також не вистачає банальних алей для прогулянок в різних мікрорайонах міста. До того ж, декількох видів: алеї для прогулянок, з великою кількістю зелені та місць для відпочинку, лавок і т.д.; спеціальні алеї обладнані для вигулу собак та окремі спортмайданчики з полями для гри в футбол, волейбол, баскетбол.

Бачила дуже класні приклади у Лондоні, ці простори зроблені невеликими, але їх достатньо для тієї кількості людей, що проживають в районі. У нас все якось роблять на купі, аргументуючи малими площами.

А в іншому, як на мене, у нас місто дуже прогресивне. Багато різноманітних заходів, сучасні простори для зустрічей з’являються один за одним. Хочеться більше культури у різних її проявах і вона потрохи заповнює Вінницю».

Діма Сирдій, керівник відділу Instagram магазину Apple техніки

«Ідей не багато, можливо просто якісь місця для відпочинку, турніри якісь для молоді, типу пейнтбол, де можуть зареєструватись команди, влітку футбол/волейбол».

Аня Вараніца, керівниця театральної студії для молоді «Територія Театральної Творчості»

«Наше місто стає з кожним роком все краще і комфортніше для його жителей! Та дуже мені б хотілося , щоб в ВІнниці з’явилися ще якісь творчі майданчики середнього розміру десь на чоловік 200. Це було б зручно для різного роду творчих перфоменсів. Це таке моє професійне побажання».

Микита Дерун, студент

«Місту не вистачає відкритих „зелених зон“ і майданчиків для відпочинку, не вистачає вегетаріанських кафешок та інших закладів з фреш-меню, де могли б смачно пообідати люди, які дотримуються принципів правильного харчування. Також місту дуже не вистачає різних арт-просторів і open-space».



Переглядів: 4496
Поширень: 0

Останні новини