Виставка неординарних художників: Микола Сорока і Ілля Підвисоцький

У виставковому залі спілки художників виставка одразу двох художників, різні по віку, по досвіду, але є у них і спільне: уміння бачити парадоксальність світу, виривати з контексту плину буття дивні й цікаві моменти, виділяти й забарвлювати їх, перетворювати у примарні візії, абстрактні образи та відкривати глядачу двері у інший вимір, крізь свої художні роботи.

Микола Сорока – художник вже відомий і знаний, зі своїм власним почерком, не схожим ні на кого. Він вже створив цілу галерею власних міфів та неймовірних персонажів, що постійно знаходяться у русі. Його партеру по виставці всього дев’ять років, але для Іллі Підвисоцького ця виставка вже теж далеко не перша. Талант хлопчика розвивають з 4 років у центрі «Барви України» (наставник - Іван Тесленко).

«Влітку він разом з Миколою Сорокою створював химерні картини, надихаючись розгляданням у мікроскоп», - розповідає мати хлопчика. «Тоді у них і народилась ідея спільної виставки». Дуже по-особливому прозвучали на відкритті слова ще одного художника, Генадія Солдатова. Він висловив повагу таланту обох молодих митців і напророкував Іллі велике майбутнє. Таким чином на відкритті відбулось певне спілкування трьох різних поколінь вінницьких митців!

Абстрактні і яскраві картини обох художників створюють у залі особливу атмосферу. Фігури, що зайшлись у божевільному танці, або завмерли й роздивляються глядача картини. Химерні риби і звірі, пейзажі з дивними дивами і ще багато чого примарного і абсурдного, але такого притягального, що виплескується на полотна з невідомих часточок всесвіту уяви художника.



Переглядів: 4061
Поширень: 0

Останні новини