Парк Ющенка засадили молодими ялинками, дубами, кленами, березами, соснами, лісовою черешнею та липами

За відновлення парку імені Ющенко, який постраждав внаслідок буревію, взялись небайдужі вінничани спільно з адміністрацією психлікарні.

На масову висадку дерев до парку поруч із лікарнею ім. Ющенка прийшли понад сотню містян. Лісопосадку відновлювали цілими сім’ями. Дітлахи, відклавши в бік гаджети, залюбки допомагали батькам. 

Лише за годину вінничани посадили близько тисячі молодих деревець.

"Я, не роздумуючи, прокинувся зранку, взяв лопату, відра, рукавички і о 9:00 уже був на висадці і признатись чесно дуже тішить що долучився до цієї толоки. Я фанат свого міста. Тож, коли я дізнався, що буде відбувати така зелена акція, рішення про участь було блискавичним! Адже можна не лише долучитись до озелення свого міста, але й посадити своє, власне дерево та й не одне, це ж просто мега круто. Уявити тільки, що через років 10 я буду гуляти тут уже разом із своїми дітьми і зможу гордо сказати, що ось це дерево я колись посадив. Потрібно робити подібні акції частіше. Особисто для мене, вкрай важливо зберегти парк Ющенко в його межах і окрасі, так багато дерев повалило, чи їх час настав, протрухлявіли, сумно бачити пеньки замість них, але коли випадає шанс змінити це, посадити деревце, внести свій вклад в парк, такого не можна пропускати. Я ще маленьким хлопчикові гуляв по ньому, бачив як він росте, і зараз будучи свідомою людиною, частиною громади міста Вінниці мені хочеться зробити своє місто кращим, справжнім зеленим островом", - розповідає учасник акції Владислав Головащенко.

Молодий активіст певен: якщо кожен в такий спосіб долучиться до озеленення Вінниці, невдовзі вона стане містом не лише фонтанів, а й парків та скверів. 



Переглядів: 2899
Поширень: 0

Останні новини