Відтепер вінничани можуть «зарядитись» кавою від баристів з «Гармонії»

В торговельно-розважальному центрі «Мегамолл» розгорнули «острівець», деготують кавові напої  та чай баристи з інвалідністю.

До відкриття міні-кав’ярні у ГО «Гармонія» готувались близько пів року. Виготовляли меблі, замовляли обладнання та навчали баристів.

«Ми набивали руку у центрі реабілітації людей з інвалідністю «Гармонія». Нас навчали спеціалісти на майстер-класах, а ми пригощали лате і капучіно усіх клієнтів і працівників. Сьогодні я заступаю на зміну. Мій робочий день з 15 до 22.Працюємо в три зміни і з 10 години ранку. Робота до душі, люблю аромат кави та спілкування з людьми», - розповідає харизматичний лате-мен Юлій Горбач.

Робочими місцями молодь забезпечили завдяки проекту «Соціалізація людей з інвалідністю через підприємницьку діяльність в м. Вінниці».

Усе необхідне устаткування для приготування кави придбали завдяки гранту від проекту «ПРОМІС». Його фінансує уряд Канади через Федерацію Канадських Муніципалітетів.

«Частина прибутку від кави піде на оплату праці нашим баристам, а частина – це витратні матеріали: кава, чай, стаканчики і так далі. На меті – відкрити ще один такий «острівець», -розповідає керівник проекту «Кульбабка» Людмила Нецкіна.

«Люди, незалежно від їхнього стану здоров’я, можуть почувати себерівноправними, адже частиною своєї роботи вони розвивають наше місто. Соціальна ініціатива «Кульбабка» допоможе людям з інвалідністю вийти на ринок праці через соціальне підприємництво та зміну стереотипного ставлення до їх працевлаштування. Запрошуємо на запашну каву!», - додає директор центру реабілітації людей з інвалідністю «Гармонія» Олена Чорнобривенко.



Переглядів: 5385
Поширень: 1

Останні новини