Поліція нагадує вінничанам про відповідальність за порушення "Дня тиші"

З 29 березня забороняється оприлюднення  чи поширення результатів опитування громадської думки, пов’язаного з виборами Президента України.  О 24 годині 29 березня закінчується передвиборна агітація.

Щоб уникнути тиску на громадян та забезпечити їхнє  право на самостійний вибір, згідно ст. 56-6 Закону  «Про вибори Президента України»,  забороняється оприлюднення чи поширення в інший спосіб результатів опитування громадської думки, пов’язаного з виборами, в тому числі щодо партій - суб’єктів виборчого процесу та кандидатів на пост Президента України, протягом останніх двох днів перед днем виборів (перед днем повторного голосування)

Забороняються проведення агітаційних заходів, розповсюдження передвиборних агітаційних матеріалів у ЗМІ, демонстрація агітаційних фільмів чи кліпів, розповсюдження виборчих листівок, плакатів, іншої друкованої агітації, публічні заклики голосувати за або не голосувати за кандидатів, а також публічна оцінка діяльності цих кандидатів.

Ст.  57 Закону  «Про вибори  Президента України»  прямо забороняє передвиборну агітацію після 24 години останньої п’ятниці перед днем голосування.

У «день тиші»  законом забороняється будь-яка передвиборна агітація.

«День тиші» не поширюється на розповсюдження інформації щодо  роз'яснення законодавчих норм, порядку голосування, запрошення взяти участь у виборах.

За порушення зазначених норм Закону передбачена відповідальність згідно ст. 212-10 Кодексу України про адміністративні порушення, проведення передвиборної агітації поза строків, у заборонених або невстановлених законом місцях, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб - від 50 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.



Переглядів: 3841
Поширень: 0

Останні новини