Депутати облради визначались на що спрямують понадпланові бюджетні гроші

19 липня, за ініціативою голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія, відбулася позачергова 34 сесія обласної Ради 7 скликання.   Серед позицій порядку денного на розгляд депутатського корпусу було представлено питання розподілу понадпланових надходжень до обласного бюджету за результатами першого півріччя, а відтак внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік.

«Завдяки прийнятим рішенням обласної державної адміністрації та обласної Ради, ми досягли певного перевиконання бюджету і попрацювали з головними розпорядниками коштів, щоб виділити фінансовий ресурс для продовження реалізації програм і завершення важливих проектів, - інформував депутатів директор Департаменту фінансів ОДА Микола Копачевський. – Це, до прикладу, збільшення депутатського фонду, співфінансування по субвенції соціально-економічного розвитку. Нагадаю, що обласний бюджет отримав державну субвенцію, левова частина якої спрямовується на придбання обладнання та повного запуску в роботу хірургічного корпусу обласної лікарні імені Миколи Пирогова. Крім того, проектом рішення передбачено дофінансування програми оздоровлення дітей, виплата стипендій студентам наших вищих навчальних закладів, які фінансуються з обласного бюджету, продовження ремонтних робіт по обласній дитячій лікарні, ендокринологічному диспансеру, лікарні Пирогова та низка інших напрямків».

Підтримати запропонований проект рішення закликав депутатський корпус обласної Ради голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

«У нас є перевиконання 68 млн. гривень. Ми пішли назустріч депутатам і додатково виділяємо 8 млн. гривень, щоб ви могли попрацювати з громадами по конкурсу розвитку територіальних громад. Спрямовуємо 2 млн. гривень для збільшення депутатського фонду. Нам виділили субвенцію, і ми маємо підставити плече у співфінансуванні, інакше не зможемо провести тендери і використати ці кошти. Разом з тим, виділяємо ще 5 млн. гривень, аби повністю розрахуватися з людьми, які після вибухів на Калинівському Арсеналі самотужки ремонтували свої будинки. І це окрім всього того, що стосується різноманітних бюджетних програм і бюджетних закладів», - підкреслив Валерій Коровій.

Після тривалого обговорення самоврядці Вінниччини більшістю голосів підтримали запропонований Департаментом фінансів ОДА розподіл понадпланових надходжень до обласного бюджету. 

Голова ж обласної державної адміністрації Валерій Коровій подякував депутатському корпусу обласної Ради за прийняте рішення, наголосивши на його важливості для подальшого розвитку регіону.




Переглядів: 2477
Поширень: 0

Останні новини