Родина Житник взяла вже другу дитину на виховання у свою родину

29 березня у приміщенні міської ради вінницька сім’я підписала договір про влаштування дитини на виховання і спільне проживання у прийомній родині.

Це вже друга дитина, яку вони взяли на виховання за останніх півроку до своєї родини. Заступник міського голови Галина Якубович привітала подружню пару із поповненням в родині та підкреслила, що усі відповідні служби завжди готові допомогти та підтримати подружжя, яке виховує прийомну дитину.

«Ми вдячні вам за те, що ви прийняли таке важливе та відповідальне рішення, і тепер дитина житиме в родині. Спочатку ви взяли дівчинку, а тепер берете ще й хлопчика. Ми впевнені, що у вас все вийде, і ваші діти будуть зігріті теплом та любов’ю, адже видно, як ви цього прагнете. У вас велика родина, і я впевнена, що цим діткам буде добре з вами», – каже заступник міського голови Галина Якубович.  

Подружжя ділилось враженнями. Чоловік зазначив, що вони виховують п’ятеро власних дітей. Найстаршій доньці 21 років. «Ми взяли маленьку прийомну доньку, їй чотири роки. Тепер беремо хлопчика, йому вісім років. Кожна дитина має право на хороше життя, і якщо є можливість їй дати таке життя, то чому б і ні. Ми багато років думали над тим, щоб взяти діток у свою родину, важко дивитися, як страждають діти», – каже батько Віталій Житник.

Службою у справах дітей міської ради постійно проводиться робота щодо вирішення проблем соціального захисту дітей, особливо сиріт та позбавлених батьківського піклування. Питання влаштування до сімейних форм виховання таких дітей є одним з найвагоміших. Тому працівники служби проводять роз’яснювальну роботу щодо можливості влаштування дітей до сімейних форм виховання, в тому числі створення прийомних сімей.

Всього у Вінниці на сьогодні налічується 16  прийомних сімей, у яких виховується 19  прийомних дітей-сиріт а одна особа з числа дітей даної категорії. Тим, хто готовий взяти на виховання дітей у сім’ю, потрібно звернутись до служби у справах дітей Вінницької міської ради за телефонами: 67-14-24, 67-13-73.

З детальною інформацією можна ознайомитись на сторінці служби у справах дітей Вінницької міської ради


Теги: сироти


Переглядів: 3224
Поширень: 0

Останні новини