На Вінниччині провели шаховий меморіал снайпера Івана Добрика

На Немирівщині, у с. Дубовець, 30 березня провели шаховий меморіал героя Другої світової війни, місцевого снайпера Івана Добрика. Турнір мав статус четвертого етапу Кубку Вінниччини.

Завдяки підтримці місцевої влади, меценатів та президента обласної шахової федерації Аркадія Найдіча вдалося забезпечити гарний призовий фонд. Це посприяло залученню кращих команд міст і районів нашого краю.

Також вперше окремо змагалися дитячі колективи, де грали спортсмени не вище другого розряду.

В дорослому чемпіонаті за першість сперечалися десять команд. Боролися «стінка на стінку», на чотирьох шахівницях, за оригінальною системою. Суперники проводили між собою по дві бліц-партії, на кожну з яких гравцю надавалося по сім хвилин.

За перше місце тривала боротьба до останнього туру. В підсумку золото здобула досвідчена збірна Вінниці, до якої входили міжнародний майстер Віктор Гудок і кандидати у майстри спорту Михайло Шафір, Олександр Швайгер і Євгеній Большунов. Вона виграла всі матчі і набрала 18 командних очок з 18 можливих.

На другому місці (14 очок) – збірна с. Нападівки (Липовецький район), де нещодавно на високому рівні проходили аналогічні обласні змагання. Вона залучила легіонерів, включаючи президента федерації шахів Жмеринки, кандидата у майстри спорту Анатолія Ходюка.

На третьому місці (12 очок) – Калинівка на чолі із учасником ООС на Донбасі, військовим лікарем і кандидатом у майстри спорту Олександром Штельмахом та виконавчим директором обласної шахової федерації Георгієм Галичем (Вінниця).

Паралельно провели юнацьке змагання зі швидких шахів. Після напруженої боротьби першість здобула збірна шахового клубу «Романтик» (Вінниця). В її складі виступали призери особистих чемпіонатів області різних років: Яків Ясько, Іван Крамаренко, Володимир Шафір і Андрій Бутивський.

На другому місці – збірна Вінниці, де тон задавали чинна чемпіонка області серед дівчат до 12 років Катерина Баніна і чемпіон міста над Бугом у цій же віковій категорії Аріель Швайгер. До речі, він на другій дошці, як і Андрій Бутивський на четвертій, показали найкращий результат серед учасників турніру – 6 очок із 6 можливих. На третьому місці – Жмеринка на чолі із Анатолієм Бондарчуком і призеркою особистих першостей області Дар’єю Мельник.

Нагородження проводили голова федерації шахів Немирівського району Віталій Довгань, виконавчий директор обласної шахової федерації Георгій Галич, а також партнери змагань. Загалом у двох турнірах було роздано рекордні 48 призів – особистих і командних. При цьому жодних турнірних внесків учасники не робили.



Переглядів: 2385
Поширень: 0

Останні новини