Як працює у Вінниці муніципальна служба супроводу осіб з вадами зору

Територіальний центр соціального обслуговування міста Вінниці розширив спектр надання послуг. З липня тут працює Муніципальна служба супроводу осіб з інвалідністю по зору I групи.

Працівники установи супроводжують людей до медичних установ, супермаркетів, ринків, органів державної влади та місцевого самоврядування. «Бувають екстрені випадки, наприклад, зуб розболівся, треба терміново, таким надаємо перевагу»,– каже диспетчерка служби Оксана Перепелична.

Наразі у службі працює диспетчер та два соціальних робітники, які безпосередньо здійснюють супровід. Диспетчер телефоном приймає заявки за добу. Соціальний працівник виїжджає за адресою і супроводжує людину до місця призначення. Послуга безкоштовна, зазначає директорка профільного департаменту Валентина Войткова.

Ірина Костюник інвалід дитинства першої групи по зору. Послугою супроводу користується не вперше. «Я вже 4 рази користуюся. Дуже хороші працівники, відчувають нас, знають як треба ходити. Я вважаю, що дуже потрібна така послуга, бо нам важко без сторонньої допомоги».

Нині послугою скористалося 12-ро людей.

Нагадаємо, рішення про створення муніципальної служби супроводу осіб з вадами зору було прийняте 27 червня на сесії міської ради.




Переглядів: 2682
Поширень: 0

Останні новини