За три місяці на Вінниччині з незаконного обігу вилучено нелегального спирту й алкоголю майже на 6,5 млн. грн.

Протягом січня-березня 2019 року співробітниками податкової міліції Головного управління ДФС у Вінницькій області в ході проведення операції «Акциз-2019» з незаконного обігу вилучено товарів підакцизної групи загальною вартістю більше 7,3 млн. грн., в тому числі спирту – на 1,7 млн. грн., фальсифікованих алкогольних напоїв на 4,6 млн. грн., на 250 тис. грн. паливно-мастильних матеріалів невідомого походження.

За фактами незаконного обігу підакцизних товарів зареєстровано 4 кримінальні провадження за ст. 204 Кримінального кодексу України. Також на території області триває загальнодержавна операція «Рубіж-2019», спрямована на боротьбу з правопорушеннями під час застосування податкового та митного законодавства у зовнішньоекономічній діяльності. З початку року в рамках проведення операції зареєстровано 4 кримінальні провадження .

Загалом з початку року за матеріалами оперативних підрозділів ГУ ДФС у області зареєстровано 20 кримінальних проваджень, з яких 11 – тяжкі та особливо тяжкі. Чверть кримінальних проваджень зареєстровано за фактами умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч.3 ст. 212 КК України), 6 проваджень – за фактами зловживань бюджетними коштами (в тому числі під час проведення державних закупівель).

За результатами розслідування кримінальних проваджень до бюджету відшкодовано 2,8 млн. грн.
 



Переглядів: 2425
Поширень: 0

Останні новини