У Вінниці змагались в новус

Хто кращий у настільній грі, яку ще називають морським більярдом - з'ясовували  учасники центру реабілітації людей з інвалідністю «Гармонія» та їхні друзі.

Відомо, що ця гра вперше з'явилася в 1925-1927 роках в Латвії та Естонії. Грають у неї киями на квадратному столі. Ціль гри – забити свої фішки в лузи. Змагатись можна один на один або два на два.

Особливість новусу у тому, що в нього можуть грати люди з абсолютно різною фізичною підготовкою, а також з обмеженням рухливості, зокрема, гравці на інвалідних візках.

Такий турнір у Вінниці влаштували втретє. Цьогоріч влучити фішкою в лузу спробували 11 гравців. Сергій Максімов – зайняв друге призове місце. До речі, саме завдяки молодому вінничанину, в «Гармонії» і з’явилось обладнання для «морського більярду».

«Ще 6 років тому я зіграв у новус вперше, і мене він просто затягнув. А коли в «Гармонії» проводили конкурс «Пітчинг» - зрозумів, що це можливість, щоб такі столи були й у нас в центрі. Ми подали на нього проект і виграли фінансову підтримку», - пригадує, із чого все починалось Сергій.

«Це дуже цікава та захоплива гра, яка розвиває силу удару, точність, логічне мислення. І також можна одночасно грати й поспілкуватись з людьми», - ділиться враженнями переможець турніру Сергій Юденко.

Усіх учасників гри в новус нагородили грамотами, а переможці отримали – медалі.



Переглядів: 3070
Поширень: 0

Останні новини