Вінницький бізнес отримає компенсацію відсотків за кредитами на проекти з енергозбереження та енергоефективності

20 липня у приміщенні арт-галереї «ІнтерШик» в рамках Марафону можливостей для бізнесу у Вінниці відбулась зустріч «Інструменти підтримки та розвитку бізнесу». Під час заходу було підписано Генеральний договір про співпрацю щодо часткової компенсації відсотків за кредитами суб’єктам МСП між виконавчим комітетом міської ради, Головним управління ДФС України у Вінницькій області та АБ «Укргазбанк».

Захід організовано за сприяння Вінницької міської ради, в рамках реалізації Програми посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва м.Вінниці на 2017-2020 роки, яка працює на виконання пріоритету «Економічний розвиток» Стратегії розвитку міста «Вінниця-2020». 

Під час зустрічі «Інструменти підтримки та розвитку бізнесу»підприємці отримали можливість поспілкуватись з засновником Майстерні стратегій «Прорив.in.ua» та екс-міністром економічного розвитку і торгівлі України у 2014 році Павлом Шереметою щодо стратегії розвитку та масштабування бізнесу. Провідний експерт-економіст у своєму виступі розповів про тенденції розвитку підприємництва та дав змогу побачити нові горизонти масштабування власної справи, враховуючи передові світові практики.

Також сьогодні, між виконавчим комітетом міської ради, Головним управління ДФС України у Вінницькій області та АБ «Укргазбанк» було підписано Генеральний договір про співпрацю, який передбачає реалізацію Порядку  часткової компенсації відсотків за кредитами суб'єктам МСП. Порядок компенсації дозволить не лише знизити вартість кредитних коштів (за рахунок компенсації з міського бюджету), а й покликаний стимулювати розвиток місцевого малого та середнього бізнесу шляхом впровадження проектів з енергозбереження та енергоефективності, що зробить їх більш конкурентоспроможними на місцевому на глобальному ринках.

«Міський голова Сергій Моргунов поставив завдання активізувати економічні процеси в місті. Дуже важливим компонентом в економічному житті Вінниці є мале та середнє підприємництво. Коли ми спілкуємось з представниками бізнесу, розробляємо відповідні заходи, затверджуємо програми, то завжди керуємось тим, що основним завданням міської влади у цій сфері є створення додаткових можливостей і залучення до них вінницьких підприємців. А також – надання їм ще більшого набору інструментів для розвитку своєї власної справи. Крім того, ми досить серйозно працюємо і над формуванням нового прошарку молодих економістів, які будуть працювати над подальшим розвитком можливостей Вінниці. У рамках програми «Марафон можливостей для бізнесу у Вінниці» ми проводимо заходи, які, я впевнений, дають додаткові інструменти для розвитку бізнесу», – каже заступник міського голови м. Вінниці Владислав Скальський.

«Ця Програма стимулює бізнес на відкритість, на офіційну виплату заробітних плат, а не «у конвертах», – каже перший заступник начальника головного управління Державної фіскальної служби України у Вінницькій області Олег Мартинюк. – Ми будемо підтримувати цю Програму, адже вона відкриє нові можливості перед бізнесом, допоможе йому більш активно працювати».

«Я вважаю цю Програму унікальною, адже нею може скористатись кожний підприємець, який займається енергоефективністю, є відкритим та сплачує податки. Підприємцю потрібно лише прийти в банк і підійти до менеджера, який і підбере серед десятків програм необхідні конкретно йому», – зазначив заступник голови Правління АБ «Укргазбанк» Євген Мецгер.

Директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Віталій Погосян розповів присутнім про особливості Програми. «Ця Програма для мікро, малого та середнього бізнесу Вінниці. За міжнародними стандартами, мале та середнє підприємництво це коли чисельність працівників становить до 250 людей, річний дохід до 50 мільйонів євро. Обов’язковою вимогою програми є відсутність заборгованості перед бюджетами всіх рівнів. Термін діяльності має бути не меншим ніж повний календарний рік», – каже Віталій Погосян.

Вид кредиту має бути строковий кредит або кредитна лінія. Погашення відсотків має відбуватись щомісяця, максимальна сума кредитів до двох мільйонів гривень. Цільове використання – на проекти з енергоефективності. Валюта кредиту – гривня.  У перший рік компенсація становить 75 % різниці податків, другий рік – 50 % різниці податків, 3 рік – 25 % різниці податків. Компенсації підлягають наступні види податків: єдиний податок, податок на доходи фізичних осіб у т.ч. за найманих працівників (в частині надходжень до бюджету м.Вінниці).




Переглядів: 4131
Поширень: 1

Останні новини