ДУ «Вінницька обласна фітосанітарна лабораторія» переїхала в оновлене приміщення

Досі лабораторія, що перебуває у сфері управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, розміщувалась в офісній будівлі по вулиці Келецькій. Задля забезпечення відповідності приміщення вимогам стандарту, було прийнято рішення про переміщення лабораторії у значно більшу будівлю в мікрорайоні Пирогово. По завершенню усіх необхідних ремонтних робіт, кошторис яких склав понад 900 тисяч гривень, сьогодні, 20 липня, установа розпочала свою роботу в облаштованому відповідно до сучасних вимог приміщенні.

«В цілому, і приміщення, і обладнання, яке тут є, і персонал критично важливі, тому що за сучасними вимогами і українського законодавства, і міжнародними, всі лабораторії мають бути акредитовані. І саме ця лабораторія відповідає усім необхідним для акредитації вимогам», - зауважив голова Держпродспоживслужби України Володимир Лапа. А водночас відзначив, що окрім відділів, які тут вже працюють, є необхідність у забезпеченні проведення вірусологічних досліджень та придбанні окремих додаткових приладів. Ці завдання, за словами Володимира Лапи, стоятимуть на перспективу.

На важливості роботи Вінницької обласної фітосанітарної лабораторії наголосив і голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.  «Вінниччина є найбільш потужним аграрним регіоном України. Через призму формування конкурентного середовища господарники опановують нові ринки збуту. Ми бачимо, що географія експорту сьогодні різко зросла, і, з огляду на це, вимоги, які є сьогодні на світових ринках продовольства, потребують висновків лабораторії фітосанітарної служби, - зазначив Валерій Коровій. - Це торкається не тільки сільськогосподарської продукції в класичному розумінні. Мова йде і про якісні поставки деревини. До прикладу, в лісах Вінницької області є низка шкідників, які завдають шкоди насадженням сосни, ялини, і на сьогодні ми бачимо тут групу спеціалістів, яка працює над новими, сучасними механізмами боротьби з такими шкідниками». 

Голова обласної державної адміністрації зауважив, що нині з керівництвом Держпродспоживслужби України обговорюється питання щодо розширення можливостей лабораторії на дослідження вірусних компонентів, а це дозволить удвічі збільшити надання відповідних послуг.

«В цілому, це крок у завтрашній день. Тому що відкриваються надзвичайно потужні можливості для експорту продукції, надання якісних сервісних послуг для тих компаній, представників аграрного бізнесу, переробної промисловості, які прагнуть поставляти свою продукцію на нові ринки», - підкреслив Валерій Коровій.




Переглядів: 3855
Поширень: 0

Останні новини