У Вінниці підписали Меморандум про співпрацю із польськими інвесторами щодо створення сміттєпереробного комплексу

Про це на своїй офіційній сторінц у мережі Фейсбук повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

"Починаємо співпрацю з польськими інвесторами щодо надзвичайно важливого екологічного проекту – по створенню сміттєпереробного комплексу. Сьогодні підписали відповідний Меморандум про співробітництво та організації взаємовідносин з реалізації інвестиційного проекту з польськими колегами.

Проблема переробки відходів – глобальний виклик для світу, адже питання збереження екології стає дедалі гострішим. Тому весь цивілізований світ зараз дуже відповідально підходить до вирішення цього питання. Зокрема, Європейський Союз ставить за мету, щоб до 2030 року на звалищах зберігалося не більше 10% від усіх відходів.

Україна з 2018 року на законодавчому рівні також зобов’язалася сортувати сміття та розділяти його з можливістю повторного використання. Тож, і нашій державі і, зокрема, нашій громаді – вкрай необхідна нова модель управління відходами. Ми будемо працювати над впровадженням сучасних інноваційних рішень за кращими європейськими практиками в питанні переробки відходів разом з нашими друзями з міста-побратима Кельце, які мають досвід у цій сфері.

Ми довго йшли до реалізації цього проекту, прагнучи сформувати якісно нову культуру поводження з відходами. За останні роки Вінниці вдалося впорядкувати збір та вивезення сміття, розпочати його сортування. Наразі тривають роботи з будівництва інфраструктури для майбутнього комплексу з переробки відходів, яким зможуть користуватись й інші сусідні громади. Наше завдання залишити наступним поколінням чисте екологічне місто", - зазначив С.Моргунов.




Переглядів: 2781
Поширень: 2

Останні новини