Британський вчений провів для викладачів та студентів з ВНТУ воркшоп

З дводенним візитом учора і сьогодні у Вінницькому національному технічному університеті перебуває британський вчений українського походження Євген Баранченко.

Ph.D Євген Баранченко працює викладачем Департаменту підприємництва, інновацій та стратегії факультету бізнесу та права Northumbria University at Newcastle (the United Kingdom).

Відвідини ВНТУ — це візит-відповідь. Делегація вишу — ректор Володимир Грабко, викладачі Анатолій Теклюк, Микола Прадівлянний, Олена Слободянюк, Костянтин Коваль, Дмитро Штофель і студентка Катерина Подолянчук, торік у жовтні мала тижневу поїздку до університету Нортумбрії в Ньюкаслі.

Поїздка вінничан відбулася в рамках реалізації проекту «Формування культури академічної доброчесності в студентському середовищі» за Програмою розвитку лідерського потенціалу університетів України British Council.

Метою візиту Євгена Баранченка до Вінниці є розширення співпраці між ВНТУ та університетом Нортумбрії. Британський вчений акцентує — освітянські проблеми обох вишів… дуже схожі. Природа їх та ж сама.

І мотивує: «Постулат «Будь собою!» я не поділяю. Нині це не працює! Людина мусить розвиватися і реагувати на виклики». Інтерактивну лекцію пана Євгена академічна спільнота ВНТУ сприйняла досить емоційно і зацікавлено.

Присутні мали змогу

проаналізувати візію, місію та стратегію розвитку британського університету; порівняти проблеми, з якими зараз зустрічаються і українські, і британські університети та система вищої освіти загалом.

Євген Баранченко провів воркшоп, на якому розглядалися особливості написання грантових заявок та вимог до публікацій в фахових міжнародних виданнях.

Британський гість у HUB «Місто змістів» зустрівся з директоркою Інституту розвитку Вінниці Аліною Дяченко. Спілкуючись, обговорили ідею об’єднання зусиль задля створення сприятливих умов для розвитку підприємницьких навичок та креативної економіки в нашому регіоні.



Переглядів: 5187
Поширень: 0

Останні новини