Калинівська лікарня отримала обладнання майже на мільйон гривень

П’ять відділень Калинівської центральної районної лікарні отримали нове обладнання майже на один мільйон гривень. 

Як зазначив заступник голови Вінницької облдержадміністрації Олександр Крученюк, Калинівська центральна районна лікарня є прикладом для багатьох інших медичних закладів такого рівня. Чимало зроблено для модернізації матеріальної бази закладу. Це все стало можливим завдяки спільній роботі медиків та органів влади. «Професія лікаря є надзвичайно важливою для суспільства. Завдання влади усіх рівнів забезпечити належний рівень надання медичних послуг, а також належний рівень заробітних плат лікарів та медичних працівників», – наголосив Олександр Крученюк.  

«У минулому році Уряд виділив двадцять мільйонів гривень на соціально — економічний розвиток Калинівського району. Частину із них спрямовано для районної лікарні, — зазначив голова Калинівської районної ради Василь Поліщук. — Вісімсот тисяч гривень було використано на утеплення приміщень лікарні і майже стільки ж на придбання нового обладнання».

Нове обладнання закуплено для бактеріологічної лабораторії, яку незабаром відкриють, пологового, хірургічного, реанімаційного, поліклінічного та інфекційного відділень.

«Ми плануємо відкрити у своїй лікарні бактеріологічну лабораторію, в якій на сьогоднішній день є велика потреба, — каже головний лікар ЦРЛ Владислав Головащенко, — тому триста дев’яносто дев’ять тисяч гривень, було спрямовано на придбання обладнання саме для цієї лабораторії».

Для хірургічного відділення закуплено лапароскопічну стійку.

«Лапароскопічна стійка у нас є, але їй вже тринадцять років і вона часто виходить з ладу, ми самі її ремонтуємо, а на це потрібні час та кошти, — каже завідуючий хірургічним відділенням Валерій Якимець. — Нова стійка — це ще один поштовх для проведення операцій. А незабаром ми матимемо і новий портативний УЗД апарат, на який нам виділено триста двадцять тисяч гривень з міського бюджету».

А для пологового відділення закуплено фетальний монітор для запису серцебиття, рухів плода, тонусу матки та шприцевий насос для дозованого введення медикаментів.




Переглядів: 3427
Поширень: 0

Останні новини