Алею біля обласного архіву засадили кленами, соснами та липами

 Так юні вінничани долучились до Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу – у твоїх руках». Учні технічного ліцею втілили в життя власний Екопроект.

««Грін Сіті» – це акція, яка має зробити наше рідне місто не лише зеленішим. В першу чергу, ми маємо дбати про екологію. Дерева – це легені. Завдяки їм ми можемо легше дихати. А ще, власним прикладом, ми намагаємось показати вінничанам, що вже час бути екосвідомими і берегти довкілля. Вирішили розпочати із 20-ти молоденьких дерев, поруч із нашим навчальним закладом. Ми випустимось, а молодші діти будуть ходити до ліцею та милуватись ними», - розповідає співорганізаторка акції учениця технічного ліцею Дар’я Присяжнюк.

Озброївшись лопатами, сапами, великими лійками та рукавичками – взялись робити наше місто зеленішим. Кажуть: робота гуртує дитячий колектив, а ще, спільний результат – єднає вчителів та дітей.

«Я досить часто не знала чим зайняти себе у вихідні дні. І ось, натрапила у мережі Instagram на пост, де пропонували приєднатися до акції озеленення свого міста. Так, як вона, стосувалася саме мого навчального закладу, мені стало цікаво і я вирішила долучитись» - ділиться враженнями учасниця акції, учениця ліцею Нестерук Дарія.

Оскільки очікували зо два десятки учасників, а прийшли лише 7, тож висадка дерев затягнулась на кілька годин. Не стала на заваді дітям ані мряка, ані прохолодний вітер. Тож, Даша додає: «Час пролетів непомітно — весела атмосфера зробила своє. Жарти, сміх, нові друзі — усе це створило гарний настрій та чудові умови для праці».

До толоки долучились й учні з інших шкіл. «Хоч я і не навчаюсь у техліцеї, проте, дізнавшись про цю акцію в Інтернеті, я захотів приєднатися до цієї справи. Усі учасники були дружній. Мені дуже сподобалось садити дерева»,- ділиться враженнями другокласник школи-гімназії №2 Григорій Будний.

Так, завдяки згуртованості, висадили втричі більше дерев, ніж прийшло еколюбів.



Переглядів: 3445
Поширень: 1

Останні новини