У Вінниці вручили 13 Янголів добра переможцям регіонального конкурсу "Благодійна Вінниччина"

У приміщенні арт-галереї «ІнтерШик» 15 квітня відбулись урочистості з нагоди завершення четвертого регіонального етапу конкурсу «Благодійна Вінниччина – 2018».

Нагадаємо, що минулого року черговий регіональний етап стартував у рамках Національного конкурсу «Благодійна Україна». Між іншим, Вінницька область втретє стала лідером за кількістю заявок, яких у 2018 р. було подано 103.

Під час заходу почесні відзнаки та 13 унікальних бурштинових статуеток, Янголів добра, вручили  кращим благодійникам області. 

Також окремі конкурсанти візьмуть участь у церемонії нагородження переможців та вручення відзнак лауреатам Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2018» у м.Києві.

Переможців регіонального конкурсу привітав організатор проекту «Благодійна Вінниччина» Дмитро Костирко: «Дуже приємно знаходитися у такому прекрасному місці, адже для мене воно найбільш незвичайне. Добро – це саме те, що робить наше життя та світ навколо нас набагато кращим. Сьогодні у нас чудове свято, а хтось у цей момент захищає нашу державу та робить усе можливе, щоб ми мали можливість радіти, жити, виховувати дітей. За все добро, яке ми бачимо, хтось заплатив високу ціну. Для мене цей захід та усі присутні тут люди дуже важливі, адже кожен із них робить світ кращим. Висловлюю подяку кожному з вас за ваш внесок та вашу працю. Мені дуже приємно, що тут є різні категорії благодійників, зокрема, активну участь у конкурсі взяли діти».

Провідною метою Національного конкурсу, в рамках якого проходять регіональні етапи, є розвиток ефективного соціально орієнтованого благодійництва та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників та волонтерів, їхніх організацій та практик. 

Учасниками заходу стали усі ті, хто надає допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем, втілення необхідних благодійних ініціатив. Зокрема, долучилися представники бізнесу, а також громадських, волонтерських та благодійних організацій і спільнот, фізичні особи, дитячі та молодіжні колективи, навчальні заклади, гуртки, об’єднання громадян, представники ЗМІ.

Під час конкурсного відбору експерти також враховували реалізацію благодійних проектів (ініціатив) та роботу суспільних інституцій, які провадили діяльність, спрямовану на розвиток і підтримку благодійності в Україні.

Учасників заходу привітала директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Світлана Василюк.

«На мою думку, в сучасному світі основною візитівкою будь-якої людини мають бути її власні добрі справи. Пам’ятайте про тлінність тіла, поспішайте творити добро. Всі учасники є справді благодійниками, меценатами, які сьогодні творять сучасну Україну. Я погоджуюся із тим, що сьогодні просто неможливо визначити одного переможця, адже внесок кожного із них є вкрай важливим», - зауважила Світлана Василюк під час вручення переможцям нагороди у номінації  «Благодійність неурядового сектору».

Під час церемонії нагородження для учасників заходу виступили кращі співаки та творчі колективи області.

16 квітня 2019 р. у колонній залі Київської міської державної адміністрації відбудеться церемонія нагородження переможців та вручення відзнак лауреатам Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2018».

Лауреатами Національного конкурсу також стали представники з Вінниччини, які візьмуть участь у церемонії нагородження, що відбудеться у столиці України. Так, у номінації «Платформа Добра» лауреатом конкурсу став Благодійний фонд «Подільська громада», а в номінації «Благодійність неурядового сектору» - ГО «Життя та розвиток громад».

Вінничанка Ольга Череватова стала лауреатом Національного конкурсу в номінації «Благодійник року». 

У номінації «Благодійність середнього та малого бізнесу» лауреатом конкурсу є  Парк сімейного відпочинку «Дитяча Планета» з м.Вінниці.

Загалом, на участь в Національному конкурсі «Благодійна Україна – 2018» надійшло 964 заявки у 23 номінаціях. Крім цього, цьогоріч було введено такі нові номінації як: «Місцева благодійність», «Добро починається з тебе», «Платформа добра». Між іншим, номінацію «Благодійність у медіа» було розділено на 2 окремих – «Благодійність медіа» та «Медіа про благодійність».

Номінацію «Громадська благодійність» було перейменовано на «Благодійник року». Також організатори конкурсу об’єднали в одну номінацію малий та середній бізнес – «Благодійність середнього та малого бізнесу».



Переглядів: 2969
Поширень: 0

Останні новини