Півтисячі вінницьких школярів під час Ярмарку професій знайомились із актуальними професіями

16 квітня 2019 року у інформаційному центрі Вінницького міського центру зайнятості відбувся масовий профорієнтаційний захід для учнівської молоді «Ярмарок професій».

Захід відвідали учні 8-11 класів з 23 вінницьких шкіл. Понад 500 школярів переглянули презентації популярних і перспективних на сучасному ринку праці професій.

Провідні роботодавці та представники професійно-технічних та вищих навчальних закладів міста Вінниці презентували такі професії: інженер-будівельник, дизайнер комп’ютерної графіки, відеоблогер, флорист, ювелір, технік-технолог, електрогазозварник, реставратор, столяр, монтажник санітарно-технічних систем, адміністратор комп’ютерної мережі, робототехнік, біомедичний інженер, в’язальник схемних джгутів, військовослужбовець, кінолог, криміналіст, поліцейський.

До уваги юнаків та дівчат представили цікаві майстер-класи, ознайомлення з пропозиціями щодо навчання, умовами вступу, переліком професій та спеціальностей тощо.

«Діти мають знати, які професії на сьогодні є актуальними, щоб зробити свідомий вибір та побудувати професійну кар’єру. Нині на регіональному ринку праці існує попит на фахових спеціалістів, здатних швидко навчатись новому та іти в ногу з часом», - розповіла директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

Презентації навчальних закладів та підприємств були сучасними, цікавими, змістовними, викладеними в різному стилі та форматах, які безумовно зацікавили молодь.

Представники Вищого художнього професійно-технічного училища № 5 м. Вінниці повідомили, що участь в «Ярмарку професій» дає можливість презентувати заклад і поспілкуватись з учнями випускних класів.

В рамках заходу постійно діяв консультаційний пункт служби зайнятості: «Професійна консультація, тестування, профдіагностика».

За словами учасників «Ярмарку професій», проведений захід допоміг їм краще зорієнтуватись у розмаїтті актуальних професій, дав можливість «приміряти на себе» ту чи іншу професію, розширив їхній світогляд та уявлення про діяльність та послуги служби зайнятості.




Переглядів: 3171
Поширень: 1

Останні новини