У Ямполі 12 родин отримали ключі від нового житла в сучасному будинку, зведеного за програмою будівництва доступного житла

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій вручив ключі від 12 квартир в новому житловому будинку, зведеному за програмою будівництва доступного житла.

Замовником будівництва виступає КО «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву», виготовленням проектної документації  – ТОВ «МУР», генеральною підрядною організацією – ПП «Оптиміст-Л» та субпідрядною організацією – ПП «Олімп». Зовнішні роботи, роботи по водопостачанню, водовідведенню та благоустрою прибудинкової території виконували КО «Ямпільський Райсільгоспкомунгосп» та ДП «Ямпільводоканал».

Розповідаючи про історію будівництва, голова обласного фонду сприяння інвестиціям та будівництву Володимир Бабошин зазначив: «Стартував проект в 2013 році, коли затверджено програму із будівництва цього будинку і розпочато пошук відповідної ділянки. На даній ділянці палі під будівництво 5-ти поверхового будинку були забиті ще 30 років тому. Проектантами проведено обстеження і дано висновок, що на цих палях можна будувати багатоповерховий будинок. В 2013-2014 роках змонтували фундаментні блоки, перекрили фундамент панелями, завершили спорудження фундаментної частини будинку. Але будівництво припинилось через брак фінансування. Два роки назад керівництво обласної державної адміністрації повернулось до питання будівництва доступного житла для населення і нам сприяли у його відновленні. Фактично в області було виділено 14 ділянок і кожного року, за сприяння облдержадміністрації, здаємо по 2-3 будинки. Минулого року здано будинки в Томашполі, Погребищі, Мурованих Курилівцях, а сьогодні тут – в Ямполі. Загалом у будинку 12 квартир, 10 з яких місцева влада виділяє для молодих спеціалістів, медиків та освітян, як службові квартири і вони сплачуватимуть лише комунальні платежі. Крім того, прийнято рішення про безкоштовну передачу цих квартир у власність, в разі, якщо фахівці відпрацюють на державу 15 років. Ще 2 квартири передано власникам на умовах довгострокового пільгового кредиту на 15 років під 3% річних».

Вітаючи новоселів Валерій Коровій запевнив, що подібні проекти реалізовуватимуться в області і надалі, адже сприяння в отриманні власного житла – є суттєвим стимулом як для молодих фахівців, так і для молоді в цілому.

«Сьогодні маємо честь привітати всіх тих, хто вперше увійде у власні нові квартири. Насправді надзвичайно важливо – мати своє родинне гніздечко, де зростатимуть діти. Хочу сказати, що в 2014 році важко було уявити, що ми будемо будувати і розвивати наш регіон, адже перед нами стояли виклики зовсім іншого характеру, особливо тут, поруч із Придністров’ям. Враховуючи ризики, ми укріпили кордон, збудували 30 км протитанкового рову за для гарантування безпеки людям, які проживають у прикордонних районах. Сьогодні ми бачимо, як змінюються громади, як вони розвиваються завдяки великому фінансовому ресурсу, який їм передано. І цей потужний поштовх сприяє суттєвим змінам, приходить нова генерація ініціативних людей, які прагнуть розбудовувати і розвивати території», - зазначив Валерій Коровій.

Загальна площа нового 3-поверхового житлового будинку – 1109,64 м2, що включає 12 квартир, в тому числі: трикімнатні – 3 квартири, двокімнатні – 9 квартир. Загальна площа забудови – 438,5 м2.

Вартість будівництва складає 10130,0 тис. грн., в тому числі:

районний бюджет – 6000,0 тис. грн.. кошти КО «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» – 3730,0 тис. грн.. власні кошти фізичних осіб – 400,0 тис. грн..

Таким чином завдяки спільним зусиллями обласної державної адміністрації та районної влади протягом двох років побудувано сучасний, модернізований житловий будинок.

Дане будівництво дало змогу забезпечити службовим житлом працівників освіти (5 квартир) та медицини (5 квартир) спеціальності яких вкрай затребувані на ринку праці району.




Переглядів: 3908
Поширень: 1

Останні новини