У Вінниці в цьому році планується замінити більше 4 км тепломереж

Близько тижня тому завершився опалювальний сезон і комунальні служби міста вже розпочали готуватись до наступного. Про обсяги робіт на цей рік розповів директор департаменту міського господарства Григорій Пурдик під час засідання виконавчого комітету міської ради.

З 8 квітня підприємства та організації житлово-комунального та енергетичного господарства провели весняний огляд, обстеження об’єктів житлово-комунального та енергетичного господарства, розробили та затвердили відповідні заходи з підготовки до роботи в наступному осінньо-зимовому періоді. 

Протягом теплої пори КП «Вінницяміськтеплоенерго» планує виконати поточний ремонт 43 котелень, 2-х ТЕЦ, 84 центральних та 284 індивідуальних теплових пунктів. Має також відбутися заміна теплових мереж протяжністю 4,06 кілометра. У планах й ремонт котелень.

КП „Вінницяоблводоканал» серед іншого у свої плани включило заміну 65 одиниць запірної арматури, промивку і хлорування 11 резервуарів запасу води, ремонт 57 водорозбірних колонок, 215 водопровідних колодязів і камер,10 пожежних гідрантів, 36 насосних агрегатів на водопровідних насосних станціях.

Також водоканал планує замінити  3,5 км аварійних мереж водопроводу і 1 км каналізаційних мереж; виконати капітальний ремонт 3 насосних агрегатів на водопровідних насосних станціях першого та другого підйому №2,3. «Під час запланованих зупинок систем водопостачання та водовідведення, управляючим компаніям житлових будинків необхідно організаційно сприяти у виконанні робіт по ремонту і заміні запірної арматури та ділянок внутрішньобудинкових інженерних мереж», –  каже Григорій Пурдик.

Щодо відновлення благоустрою на місцях розкопок, то на сьогоднішній день  відновлюється асфальтобетонне покриття після осінньо-зимового періоду 2018-2019 років. «Якість та своєчасність виконання робіт постійно контролюється МКП «Адміністративно-технічний центр». Впорядкування розкопок повинно бути забезпечено в межах термінів діючого порядку. Проведення робіт на дорогах та тротуарах здійснюються тільки після огородження та облаштування місця проведення робіт технічними засобами організації дорожнього руху», – зазначив Григорій Пурдик.

Щодо житлового господарства, то на підставі проведеного весняного огляду та враховуючи реальні замовлення від мешканців управляючими компаніями житлових будинків сформовано план заходів, в який включено поточний ремонт майже 40 тис. м² м’яких та шиферних покрівель, заміна більше 29 тис.м  інженерних мереж та  більше 5 700 вентилів й кранів, ремонт 560 електрощитових, скління більше 1 200 м² вікон. По капітальному ремонту в межах доведених видатків заплановано на 2019 рік виконати ремонт м’яких та шиферних покрівель загальною площею 14 тис.м², фасадів з утепленням площею більше 9 тис. м², міжпанельних стиків більше 11 тис.м.

«На капітальний ремонт житлового фонду бюджетом Вінницької міської ОТГ  передбачено 37 млн грн. Важливим є співфінансування мешканців при проведенні капітального ремонту, згідно з Порядком проведення капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків та об’єктів благоустрою прибудинкових територій м. Вінниці», – каже Григорій Пурдик. В 2019 році за рахунок видатків бюджету Вінницької міської ОТГ планується виконання робіт по асфальтуванню 23 прибудинкових територій багатоквартирних житлових будинків.

В 2019 році будуть проводитись роботи з капітального та поточного ремонту об’єктів благоустрою та їх утримання. Планується здійснити поточний ремонт асфальтового покриття доріг площею 65 тис. м²,  капітальний ремонт асфальтового покриття доріг площею 91 тис.м². У планах й реконструкція та будівництво вулиць площею 30 тис.м².

«Шляховим підприємствам для посипання вулиць в зимовий період  протиожеледними сумішами необхідно заготовити  10 000 тонн солі та 1685 тонн відсіву. Підприємствам «ЕкоВін», «Міськсвітло» „Вінницязеленбуд”, «Комбінат комунальних підприємств» та шляховим підприємствам необхідно підготувати виробничі приміщення до роботи в осінньо-зимовий період та забезпечити запаси паливно-мастильних матеріалів, запасних частин, агрегатів та своєчасно провести ремонт спецтехніки та автотранспорту», – зазначив Григорій Пурдик.

Заступник міського голови Микола Форманюк додав, що також в цьому році продовжиться очистка річки Південний Буг з допомогою земснарядів. Також Микола Форманюк зазначив, що планується придбати додаткову техніку для комунальних підприємств.




Переглядів: 2782
Поширень: 0

Останні новини