У першому кварталі 2019 року майже 8 тис. осіб знайшли роботу за допомогою Вінницької обласної служби зайнятості

Протягом 1 кварталу 2019 року Вінницька обласна служба зайнятості працевлаштувала 7911 осіб і це на 27,5% більше, ніж за відповідний період 2018 року. З числа колишніх безробітних майже половина знайшли роботу у сільському господарстві, 15% - в переробній промисловості, 9% в оптовій та роздрібній торгівлі, кожний двадцятий – у будівництві, 4,2% у охороні здоров’я, по 3% - у транспорті та освіті тощо.

Як повідомила директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська, на ринку праці області, як і України в цілому, спостерігаються позитивні тенденції щодо зростання зайнятості та скорочення безробіття, а завдяки осучасненню сервісів служби зайнятості зростає швидкість працевлаштування. 

«Робота в регіоні є, і ті, хто хочуть працювати, швидко її знаходять. Так, 3 тис. осіб, або майже 38% від усіх працевлаштованих знайшли роботу протягом 7 днів, ще до набуття статусу безробітного», - розповіла Г. Скоковська.

Позитивний ефект має стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць шляхом компенсації частини фактичних витрат, пов’язаних із сплатою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Так, протягом 3 місяців 2019 року 131 роботодавець скористався цією послугою та на нові робочі місця були працевлаштовані 196 осіб.

Актуальним на сьогодні є залучення безробітних до робіт з благоустрою населених пунктів шляхом участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру. Загалом, протягом січня-березня 2019 року в таких роботах взяли участь майже 2,3 тис. осіб.

Щоб підвищити професійно-кваліфікаційний рівень шукачів роботи у першому кварталі 2019 року за сприяння державної служби зайнятості 3720 безробітних проходили професійне навчання. Зокрема, 1904 особи навчалися у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Найбільш поширеними професіями, які здобули безробітні, були: перукар (перукар-модельєр), водій автотранспортних засобів, манікюрник, лицювальник-плиточник.

Довідково: До обласної служби зайнятості за допомогою у пошуку працівників звернулись 3,1 тис. роботодавців, які подали 12,9 тис. вакансій. Станом на 01.04.2019 року на 1 вакансію претендували 5 безробітних.




Переглядів: 2236
Поширень: 0

Останні новини