У Вінниці відбудеться ХІV дитячий фестиваль народної хореографії «Барвінкове кружало»

З 2 по 7 травня у Вінниці проходитиме ХІV Міжнародний дитячий фестиваль народної хореографії «Барвінкове кружало». У ньому братимуть участь кращі дитячі танцювальні колективи з Вінниці та Вінницької області, різних міст України, а також – з Польщі, Молдови, Литви та Грузії. Загалом більше тисячі дітей та 20 колективів. Вхід на всі концерти у рамках фестивалю безкоштовний.

Уже чотирнадцятий рік поспіль Вінницька міська рада та Вінницький міський центр художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва «Барвінок» організовують фестиваль аматорських хореографічних колективи, які працюють у жанрі народної хореографії. 

«Це уже традиційний міжнародний фестиваль «Барвінкове кружало». За роки його проведення багато творчих номерів, позитивних емоцій було подаровано глядачам. Це фестиваль дружби дітей різних країн. Традиційно він проходить на початку травня», - каже заступник міського голови Галина Якубович.

Директор департамент освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко зазначила, що це досить значима подія для нашого міста.

«Діти – це майбутнє нашої країни. Адже недаремно ми кажемо, що діти – це посли миру у світі. Особливо це важливо у наш складний час. Діти популяризують наше місто, його культуру. Важливо, що ці зв’язки, які зароджуються під час фестивалю, сприяють подальшій творчій співпраці», - зазначила Оксана Яценко. 

Третього травня об 11:00 в Вінницькому обласному академічному музично-драматичному театр ім. М. Садовського відбудеться Церемонія відкриття ХІV дитячого фестивалю народної хореографії «Барвінкове кружало». Спеціальний гість фестивалю – співачка із Польщі Лаура Чісак (м. Кельце).

Цього року на фестиваль приїдуть дитячий ансамбль танцю «Легенда» (м. Тбілісі), дитячий хореографічний ансамбль «Ферхиса» (м. Батумі), фольклорний ансамбль танцю  «Opincuta» (м. Кишинів), фольклорний ансамбль танцю «Haskovo» (м. Хасково), державна студія українського танцю «Барвіночок» (м. Київ), народний  ансамбль танцю «Радість» (м. Дніпро), народний ансамбль танцю «Подолянчик» (м. Хмельницький) та народний ансамбль танцю «Барвінок» (м. Вінниця). 

«За всі роки існування у фестивалі взяли участь 15 000 осіб. Цього року приїде більше 20 колективів. Фестиваль можуть відвідати усі бажаючі, вхід вільний», – додав директор Вінницького міського центру художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва «Барвінок» Петро Бойко

Організатори фестивалю запрошують усіх бажаючих відвідати ХІV дитячий фестиваль народної хореографії «Барвінкове кружало». На глядачів чекає цікава програма та сюрпризи від організаторів та учасників фестивалю. 




Переглядів: 5292
Поширень: 0

Останні новини