Вінницькі аудитори з початку 2019 року відшкодували втрат на суму понад 17 млн грн

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області впродовж січня - березня поточного року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на загальну суму понад 17,1 млн грн.

До правоохоронних органів передано матеріали 11 заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато 9 досудових розслідувань та вручено 19 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Окрім того, проведеними 4 державними фінансовими аудитами встановлено факти неефективних управлінських рішень, що призвели (можуть призвести) до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму майже 87 млн грн. За допущені фінансові порушення 6 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності, у тому числі 2 особи звільнено із посад.

У 21 випадку до установ та організацій, під час ревізій яких виявлено порушення, застосовані такі заходи впливу, як попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства, призупинення бюджетних асигнувань, зупинення операцій із бюджетними коштами, зменшення бюджетних призначень та повернення використання не за цільовим призначенням суми субвенції на суму більше як 980 тис. грн.

За результатами заходів державного фінансового контролю керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийняли 76 управлінських рішень.

Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України надіслано відомості про фінансову операцію, що підлягає фінансовому моніторингу, на загальну суму понад  1,3 млн грн.

Повідомляємо, що зателефонувавши на «телефон довіри», який функціонує щодня, крім вихідних та святкових днів, з 09.00 до 18.00, а в п’ятницю з 09.00 до 16.45, кожен громадянин може повідомити про факти незаконного використання посадовими особами підприємств, установ та організацій бюджетних коштів. («Телефони довіри»: (044) 484-69-45 – апарат Північного офісу

Держаудитслужби, (0432) 66-28-96 – Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області).

Крім того, в управлінні за номером (0432) 66-14-56 діє пряма «антикорупційна лінія», за якою можна повідомити про випадки зловживання посадовими особами Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області службовим становищем. 



Переглядів: 1848
Поширень: 0

Останні новини