У цьому році всі дитячі садочки міста будуть забезпечені дев’ятиступеневими системами очищення води

У Вінниці продовжується реалізація проекту «Якісна вода – здорові діти – здорова нація». До середини травня у всіх дитячих садочка міста планується встановити і підключити інноваційні системи 9-ступеневої очистки води. Це вперше в Україні муніципалітет підійшов комплексно до рішення по забезпеченню дітей якісною питною водою в освітніх закладах.

У дошкільному навчальному закладі № 35 така система очищення води вже налагоджена. Під час візиту до садочка Вінницький міський голова Сергій Моргунов цікавився, як працює нове обладнання чи задоволений колектив закладу. Відповідь була однозначна у підтримку цієї ініціативи.   

Директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко зазначила: «Минулого року в нас почалось встановлення фільтрів у закладах загальної середньої освіти у кількості 36. Також встановлено таке обладнання в 15 садочках. Цього року фільтри з’являться ще 33 садочках. До середини травня усі дошкільні заклади  будуть мати дев’ятиступеневу систему очищення води». 

Комплексна очистка води, яку запроваджують, передбачає систему зворотного осмосу – це технологія очищення води, яка використовує напівпроникні мембрани. Основна ціль полягає у продавлюванні води під високим тиском через напівпроникну мембрану з метою усунення з води шкідливих речовин, органіки, колоїдних часток і бактерій. Вода проходитиме дев’ять ступенів очистки з ультрафіолетовою лампою та мінералізатором.

«Якщо говорити про заклади освіти і охорони здоров’я, то для нас ці напрямки в пріоритеті. Спочатку встановили системи очистки води у всіх школах. Потім розпочали у дитячих садках. І на сьогоднішній день передбачено кошти, щоб завершити процес по всіх ДНЗ. Плюс НВК Десни. Ми поспілкувались з вихователями і працівниками харчоблоку, і вони дуже позитивно відгукуються про такі системи. Найголовніше, що це однозначно покращує стан здоров’я дітей. На наступний рік будемо розглядати можливість забезпечення такими системами наших лікарень», - сказав Вінницький міський голова Сергій Моргунов.




Переглядів: 4062
Поширень: 0

Останні новини