У Вінниці проведуть архітектурний конкурс проектів щодо реконструкції простору між Будинком офіцерів та Ювілейним

 Відповідно до рішення № 912 від 11.04.2019 р. виконавчого комітету Вінницької міської ради, оголошено закритий національний архітектурний конкурс на розробку проектної пропозиції «Публічний простір між будинком офіцерів та будинком побуту Ювілейний».

Конкурс проходитиме з 24 квітня по 1 липня 2019 року.

Конкурс відбуватиметься у два тури.

Заявки на участь, що повинні містити резюме, мотиваційний лист та приклади власних подібних проектів  можуть подавати усі бажаючі фахівці або колективи.

До участі у другому турі будуть обрані три учасники (колективи), які виконуватимуть конкурсне завдання.

Кожен з трьох учасників другого туру отримає винагороду в розмірі 100 000 грн.

З переможцем конкурсу особа уповноважена Вінницькою міською радою, укладає угоду на розробку ескізного проекту з урахуванням рекомендацій журі які будуть покладені в технічне завдання замовника.

В рамках проекту Інтегрований розвиток міст в Україні у м. Вінниця в 2018 році було проведено містобудівний конкурс у форматі студій ідей "Реконструкція проспекту Коцюбинського - комплексне бачення". За результатами цього проекту було отримано напрацювання команд для проспекту, який є головною артерією мікрорайону Замостя та сполучає центр міста і залізничним вокзалом.

Площа Перемоги, на якій розташовані Будинок офіцерів та будинок побуту Ювілейний є одним із ключових вузлів на проспекті Коцюбинського. Зараз це лише велике транспортне перехрестя, проте територія має нерозкритий потенціал стати значимим публічним простором - центром Замостя.

Основним завданням для ділянки проектування є створення комфортного громадського простору з високою якістю середовища, який має демонструвати підходи, що будуть в подальшому використані при реконструкції усього проспекту.

Графік проведення конкурсу:

24.04–07.05.2019  – подача заявок на участь у конкурсі (1 тур) 07.05–09.05.2019 – відбір учасників другого туру 10.05–21.06.2019 – розробка конкурсних проектів (2 тур) 24.06.2019 – робота журі конкурсу, підведення підсумків конкурсу 01.07.2019 – оголошення результатів конкурсу

Організатор конкурсу - КП"Агенція просторового розвитку" Вінницької міської ради. м. Вінниця, вул. Магістратська, 80. Контактна особа: Яківчук Сергій

Програма та умови, а також зразок заявки - у прикріплених файлах




Переглядів: 5027
Поширень: 1

Останні новини